В предизборната кампания за 48-мия парламент медиите запазиха мястото си

...
В предизборната кампания за 48-мия парламент медиите запазиха мястото си
Коментари Харесай

Проучване показа какво неглижираме по време на предизборна кампания


В предизборната акция за 48-мия парламент медиите резервираха мястото си на четвъртата власт и играят огромна роля за образуването на публичното мнение, различен е въпросът по какъв начин се правят оценка техните артикули. Това сподели в предаването " Това е България “ на Радио " Фокус “ Лидия Йорданова, притежател и шеф на Екзакта Рисърч груп.

Всичко това се потвърждава от проучването, направено в последната седмица на предизборната акция. Генерално, няма никаква промяна в това по какъв начин се подреждат по влиятелност обособените медии по време на самата акция, сподели Лидия Йорданова. На първо място остават малките екрани, на второ място са интернет уеб страниците и портали и на трето място са обществените медии. Има обаче избрани промени в интереса на обществото към тези медии, добави Йорданова.
-->
За последната година публичният интерес на българите към малките екрани е намалял с 10%, уточни още Лидия Йорданова. Има и дребен отлив от интернет и обществените мрежи – 7%. Това приказва, че се е свил публичният интерес към тях през последната акция.

Лидия Йорданова разкри още, че свиването на интереса към тези медии приказва за възходящите критерии и условия на обществото ни към медийните артикули, които показват избрани политически лица. Медиите, без подозрение, преценяват своите формати с аудиториите си, само че държат сметка и за манталитета на политическите лица. Търси се атрактивен формат за представянето им.

Интересен е изводът на " Екзакта ", че хората  вече неглижират свадите и компроматите по време на предизборната акция. Те не обръщат внимание на тези компромати. Това лишава стратезите на политическите щабове от силата на посланията, на които те разчитат.  За последната година от вота, обаче са намалели с 6% отегчените и изтощените от акциите на медиите. Това приказва, че ползата на обществото се възстановява. Събуждането на интерес към вота е пробуждане на интерес към политическо решение за положителни политики, счита още Лидия Йорданова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР