В празничния ден музеят в Търговище отваря врати за безплатни

...
В празничния ден музеят в Търговище отваря врати за безплатни
Коментари Харесай

В празничния ден музеят в Търговище отваря врати за безплатни посещения

В празничния ден музеят в Търговище отваря порти за безвъзмездни визити. До обяд жителите и гостите на града ще могат да прегледат пет изложения, оповестиха от културната институция.

Славейковото учебно заведение посреща с непрекъснатата експозиция "Възрожденска класна стая ". "От първа ръка търговци. Стари търговски семейства от Търговище " е заглавието на изложбата на Регионалния исторически музей в Търговище, която споделя за развиването на търговията в града през годините.

Отново дело на музейните експерти от Търговище е изложбата "Когато електричеството пристигна в Търговище ", която е подредена във връзка 90 години от светването на първата крушка в града.
Миналото и сегашното на МРК "Хан Крум " - индустриалния отличник на Търговище " наблюдава друга експозицията на РИМ - Търговище.

В Деня на Съединението музейните служащи напомнят и за военната мощност на българите с изложбата "Велик е нашият боец ".

"Луксът на ХIХ век " пък демонстрира гостуващата взаимна галерия на Регионалния исторически музей в Бургас и Регионалния исторически музей в Русе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР