В практиката на древните лекари основно правило е било да

...
В практиката на древните лекари основно правило е било да
Коментари Харесай

Научете се да разговаряте с тялото си

В практиката на античните лекари главно предписание е било да беседват с органите на пациентите си и по този метод да ги лекуват от разнообразни заболявания.

В античен Тибет е било признато будистките монаси да обръщат внимание на всяка клетка в тялото, смятайки че тя има схващане. Те твърдели, че влизат в въображаем контакт с човешката клетка и я лекували, извинявайки ѝ се за това, че са я разболели.

В актуалната нетрадиционна медицина съществуват няколко метода за самооздравяване.

Най-популярният способ е сеанс, който би трябвало да се организира сред 4 ч. и 6 ч. сутринта, като авансово вземете топъл душ.

 Сън

При този сеанс би трябвало да легнете и да изключите всички устройства, които могат да ви разсейват. Трябва да се отпуснете и да концентрирайте вниманието си върху точка сред веждите.

Затворете очи и си представете, че гледате цялото си тяло. След това вниманието ви би трябвало да се насочи към избран орган, който ви тормози.

Изразете обич и признателност към всяка клетка, която построява органа, след което се заслушайте в дишането си и се постарайте да се освободите от мислите си.

В края на сеанса не бързайте да ставате - излизането от медитативното положение би трябвало да бъде последователно.

Първо пребройте постепенно от 1 до 10, поемете си надълбоко въздух и си кажете: “Чувствам се чудесно. Аз съм жизнен и цялостен със сили! ”

Установено е, че доста здрави хора организират постоянно този сеанс, защото организмът получава опция за няколко минути дневно да включи механизмите на самооздравяването и подмладяването.

 Сърце

Нови изследвания сочат, че 2/3 от пациентите по света се оплакват от неуважително отношение от страна на лекарите си.

Затрудненото другарство е съществена причина за недоволството у хората.

Тези обстоятелства карат болните да търсят помощ в практиките на различната медицина.

Много е значимо всеки човек да обръща внимание на посланията на тялото си. Всеки физически признак е сигнал от нашето тяло.

Психолозите настояват, че всеки орган има алегорично значение и дава отговор за избрани страсти.

Сърцето дава отговор за любовта, белият дроб - за свободата, черният дроб символизира вярата, а стомахът символизира възприемчивостта.

Например, в случай че ви заболи стомахът, значи не може да възприемете някакво събитие.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР