В повечето случаи шеговито свързваме вазелина с разни палави преживявания.

...
В повечето случаи шеговито свързваме вазелина с разни палави преживявания.
Коментари Харесай

Вазелинът - универсално козметично средство

В множеството случаи шеговито свързваме вазелина с всякакви палави прекарвания. Но истината е, че кремчето, което може да си купим от всяка аптека, има доста повече приложения от тези, за които се сещаме в първия миг.

Най-известната приложимост на вазелина в козметиката е за хидратиране. Използваме го върху устните, с цел да ги направи по-меки. А в случай че смесим малко количество със захар, ще си създадем ексфолиант за цялото лице.

 Снимка 341198

Вазелинът може да се употребява и за поддържане на миглите, като се нанася деликатно в основата им. А в случай че го прилагаме върху краищата на косата, ще редуцираме заплетените и цъфтящи връхчета .

Преди да се лакираме, намазваме кожичките с вазелин, с цел да не е належащо по-късно да чистим непотребното количество лак. По същия метод действаме и при боядисваме - намазваме лицето в зоната на косата.

Ако нанесем вазелин в региона на врата и на китката, където всекидневно слагаме парфюм, той ще влезе в ролята на основа и ще подсигурява по-дълготраен мирис през целия ден .

 Снимка 341196

Малко количество вазелин, разбъркан с червило, може да използваме и като руж. А в композиция с черни сенки са очи можем елементарно да си създадем опушен грим. Нанесен върху веждите , вазелинът ги фиксира и поставя завършек на стърчащите косъмчета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР