В посолството на България в Лондон беше открито разширение на

...
В посолството на България в Лондон беше открито разширение на
Коментари Харесай

Откриха по-голяма консулска служба в Лондон


В посолството на България в Лондон беше намерено уголемение на консулската работа. Тази вест е значима за една от най-големите български общности зад граница.

Консулската работа в английската столица всекидневно работи, с цел да даде административни услуги на диаспора с размерите на град като Варна. Заради рестриктивните мерки против COVID-19 беше въведена система за записване, която фрапантно понижи опашката пред посолството, само че да вземем за пример за замяна на български документ за идентичност най-ранният вероятен час сега е след 3 месеца.

В консулската работа всекидневно се дава отговор на близо 400 мейла от цяла Англия, а чиновниците и дават отговор и за решаването на проблеми на жители с граничния надзор, правосъдните и полицейски управляващи.

" Нашата консулска работа беше една от дребното, които не затвориха в изискванията на три следващи локдауна. Консулската работа продължи да работи. Бих желал да кажа, че единствено през предходната година в нея са осъществени 35 000 услуги, Обработени са заявки за персонални документи и паспорти на 18 000 души и това е единствено от един състав от осем щатни чиновници ", съобщи посланикът на България във Англия Марин Райков.

Полагат доста старания, с цел да бъдат обслужени повече хора. Назначени са в допълнение трима чиновници към съществуващите осем, а в понеделник бе намерено и уголемение на приемната за жители. Освен това се чака до края на годината да проработи и консулска работа в Шотландия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР