Виктория Томова отпадна на полуфиналите на WTA 250 турнира на

...
Виктория Томова отпадна на полуфиналите на WTA 250 турнира на
Коментари Харесай

Виктория Томова отпадна на полуфиналите на турнира по тенис в Рабат

Виктория Томова отпадна на полуфиналите на WTA 250 шампионата на клей в мароканския град Рабат. Първата ракета на България позволи поврат и загуби със 7:6(8), 5:7, 6:7(4) от №81 в международната класация Пейтън Стърнс от Съединени американски щати.

Срещата продължи 3 часа и 18 минути. Преди този мач Томова отстрани №78 в международната класация Лаура Зигемунд от Германия, №68 Яфан Уан от Китай и Берфу Дженгиз от Турция.

Томова имаше на четири пъти преднина от пробив в първия сет, само че не съумя да я задържи. При 5:4 Вики пропусна сетбол на личен сервис, а по-късно се стигна до тайбрек. В него българката изпусна още два сетбола, само че съумя да затвори сета в своя изгода с 8-6 точки.

Във втората част Томова изостана с 2:5, само че съумя да изравни при 5:5. Вики загуби идващите два гейма, а с това и сета.

Българката поведе с 4:1 в третата част, само че Стърнс съумя да изравни при 4:4. До края на сета нови пробиви нямаше и се стигна до съдбоносен тайбрек. В него българката отстъпи с 4-7 точки.

За страхотното си показване на шампионата Томова проработи 98 точки за международната класация.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР