В последно време се засилиха слуховете, че Мерцедес търси заместник

...
В последно време се засилиха слуховете, че Мерцедес търси заместник
Коментари Харесай

Окон вероятно може да вземе мястото на Ботас в Мерцедес Ф1 през 2019


В последно време се ускориха слуховете, че Мерцедес търси заместител на Валтери Ботас, защото той не се показва на предстоящото равнище. Спекулациите се подхранват от обстоятелството, че договорът на финландеца беше удължен единствено за една година. Мнозина са на мнение, че в случай че тимът беше убеден в неговия капацитет, щяха да подпишат за два сезона.

2017 беше най-успешната за Валтери: той извоюва първите три победи в своята кариера, както и трето място в шампионата. От позиция на Мерцедес, обаче, той се показва много по-зле от Хамилтън и Розберг за последните четири години. От 2014 насам водачите на Мерцедес постоянно финишираха с най-малко 5 победи всеки и на първите две места в класирането.

Заради всичко това, интензивно се приказва, че Ботас ще бъде сменен, в случай че не усъвършенства представянето си. Най-логичният му заместител би бил Естебан Окон. 21-годишният французин има единствено един цялостен сезон, както и 9 участия през 2016. През миналата година той има единствено едно отпадане, като то е първото от началото на кариерата му след цели 27 следващи надпревари. В 19 приключени старта през 2017 Окон е бил 18 пъти в топ 10. Най-добрите му резултати бяха две пети места в Испания и Мексико.

Ето какво споделя шефът на Мерцезес Ф1 Тото Волф: " Естебан е един от нашите водачи и по тази причина е във фокуса ни, само че въпреки всичко тимът с цялата си мощ стои зад Валтери. Ако стартираме да приказваме за други имена, това би означавало, че прочувствено не сме 100 % за Ботас. Уверявам ви, че всички – от борда до последния човек – желаеме Валтери да успее. Двамата с Люис са наши водачи и не мислим за други. "

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР