Айтос отбеляза 24 май с шествие и празнична програма С

...
Айтос отбеляза 24 май с шествие и празнична програма С
Коментари Харесай

Васил Едрев към абитуриентите: Събирайте знания в България и по света, но се връщайте, Айтос ви принадлежи

Айтос означи 24 май с шествие и празнична стратегия

С шествие, празнична стратегия и награждаване на отличници Айтос означи 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Тържеството стартира от 10 часа на градския площад и в него се включиха всички учебни заведения, детските градини, културни институции и спортни клубове. Гости на събитието бяха – домакините кметът Васил Едрев, заместниците му Калоян Калоянов и Марияна Димова, ръководителят на Общинския съвет Красимир Енчев, претендентите за депутати Севим Али и Ешереф Ешереф, общински съветници, общественици и доста жители. 

След повдигането на знамената на Айтос, България и Европейския съюз кметът Васил Едрев поздрави всички присъстващи по случай най-българския празник.

„ Честит да ни е Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност. За мен е голяма чест да поздравя всеки един от Вас във връзка празника! Защото зная, че всеки от вас носи в сърцето си 24 май - като знак на българския дух и пътят му през вековете! 24 май ни събира, с цел да продължим една неповторима българска традиция. Днес показваме дълбоката си благодарност към труда на учителите и културните дейци. Към хората на словото и изкуството, към всички персони, които движат духовния живот в община Айтос.

Едрев предложения на сцената отличниците на Випуск 24, с цел да им връчи грамота и да им подари цветя. В обръщението си към тях той им пожела на добър час.

„ Скъпи млади другари, събирайте познания и опит в България и по света, само че постоянно се връщайте в Айтос! Защото този град Ви принадлежи! И тъй като Вие ще продължите традицията на този ден “, сподели кметът на зрелостниците. 

Програмата продължи с връчването на юбилейни награди – почетен плакет, на Народно читалище „ Васил Левски “, което тази година навършва 155 години и е едно от първите в България, на СУ „ Н. Вапцаров “ във връзка 40-годишнината от основаването му, както и на читалищата в селата Мъглен и Пещерско, които навършват 95 години.

След формалната част потегли и шествието по айтоските улици. То бе водено от представители на юбилейните читалище и учебно заведение в Айтос.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР