В последно време плодовата бира се превърна в истински хит.

...
В последно време плодовата бира се превърна в истински хит.
Коментари Харесай

Плодовата бира е създадена преди 9000 години

В последно време плодовата бира се трансформира в същински шлагер. Алкохолната напитка с мирис на разнообразни плодове е обичано пиво на доста мъже и дами през горещите летни дни. Ако обаче си мислите, че тази бира е почнала да се създава скоро, доста се лъжете.

Тази напитка е позната от близо девет хиляди години. Тогава най-заможните пещерни хора консумирали плодов алкохол с борова смола.

И в случай че през днешния ден си пийваме алкохол при всеки комфортен случай, то преди хиляди години той се е възприемал за свещено пиво и се е употребявал единствено по време на значими церемонии. Благодарение на открити скелети и фосили излиза наяве, че по това време пещерният елит е употребявал както плодово вино и бира, по този начин и халюциногени.

Открити са и макрофосилни остатъци на субстанци със стимулиращо деяние. Освен това за някои изображения в гробниците се допуска, че са направени след приложимост на упойващи субстанции.

Проучванията на доктор Елиса Гера-Досе от университета на Валядолид също свидетелстват за използването на опиати и алкохолни питиета в Евразия през праисторически времена.

Тя е изследвала останки от ферментирали алкохолни питиета, микрофосили на психоактивни растения и химически съединения по скелети, преди да доближи до изненадващото умозаключение.

 Радлер

Изследванията демонстрират, че нашите предшественици са приготвяли плодови виновност и бира от пшеница, ечемик и медовина. Също по този начин са произвеждали алкохолни питиета и от млечни артикули. Учените считат, че алкохолът е открит за първи път в Китай преди девет хиляди години.

Две хилядолетия по-късно хората, населяващи Загроските планини в Северозападен Иран, почнали да пият вино с борова смола. В Югоизточна Армения пък е открита професионална винарна, основана преди шест хиляди години.

Изследователи са на мнение, че първоначално виното се е приготвяло единствено за погребални ритуали, защото са открити следи от алкохол по някой керамичните части в погребални браншове.

В значително гробници има останки от опиати и алкохолни питиета. Но съгласно мен античните са употребявали тези вещества, тъй като са смятали, че по този начин по-лесно ще контактуват с духове, изяснява доктор Гера Досе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР