В последните си дни като премиер на Великобритания Борис Джонсън

...
В последните си дни като премиер на Великобритания Борис Джонсън
Коментари Харесай

В последните си дни като премиер Борис Джонсън одобри изграждането на два нови ядрени реактора

В последните си дни като министър председател на Англия Борис Джонсън утвърди построяването на два нови нуклеарни реактора, само че някои от съдружниците на възможната му наследничка Лиз Тръс са срещу това решение, заяви „ Сънди таймс “.

Борис Джонсън и последният назначен от него министър на финансите Надим Захауи утвърдиха финансирането на атомната централа, известна под името SizewellC, което открива пътя за набиране на към 20-30 милиарда паунда от частни компании.

Близкият сподвижник на Лиз Тръс – Саймън Кларк, който е заместник-министър на финансите обаче предупреждавав писмо, станало притежание на „ Сънди таймс “, че взетото решение може да ограничи икономическите проекти на Лиз Тръс, в случай че тя стане министър председател.

От канцералията на Борис Джонсън обявиха, че не виждат по какъв начин решението за двата нови реактора ще „ върже ръцете на Лиз Тръс “.

В друга публикация в „ Мейл он сънди “ министърът на стопанската система Каузи Куартенг, който по принцип поддържа Лиз Тръс, акцентира потребността от нови атомни централи, с цел да се усили английската енергийна сигурност.

Срещу АЕЦ Sizewell има сериозна опозиция и от страна на природозащитниците.

На 7 юли Джонсън разгласи, че ще подаде оставка като водач на Консервативната партия и по-късно и като министър председател поради залисващия се напън върху него. Все още не оповестена точна дата, на която министър председателят счита да се отдръпна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР