В последните седмици номиналният председател на ВКС се активизира в

...
В последните седмици номиналният председател на ВКС се активизира в
Коментари Харесай

Лозан Панов – Камората отново плете интриги, опитва се да подчини окончателно СГС и САС на олигархичните си кукловоди

В последните седмици номиналният ръководител на Върховен касационен съд се засилва в желанието си да сложи правосъдната система, в която заема най-висшият пост, в услуга на олигархичното задкулисие. Предстоящият избор от новия Висш съдебен съвет на ръководител на най-големия съд в страната – Софийски градски съд, безспорно е огромен властови тласък с изключение на за Панов, по този начин и за присъдружния му и грантово подвластен Съюз на съдиите.

Макар да се оказа, че в тази организация членуват най-малък % от съдиите в страната, упоритостите на шепата магистрати и желанието им да се показват за изразители на мнението на цялото съдийско съсловие, в никакъв случай не са преставали.

След провалилата се кандидатура на арбитър Геника Михайлова, отхвърлена от общото заседание на съдиите в Софийски градски съд, наред е нова номинация, зад която още веднъж прозират ползите на Панов и ССБ. Съдия Величка Цанова официално е номинирана от над 40 съдии от Градски съд, само че незабавно кандидатурата й беше необятно отразена от медиите-бухалки на Иво Прокопиев и Огнян Донев – „ Капитал “, „ Дневник “, „ Медиапул “ и „ Клуб Зет “, както и от интернет-сайт, спонсориран от известна адвокатска адвокатска фирма. Самата Цанова беше претендент за началник на Софийски градски съд и преди години, когато обаче Висш съдебен съвет избра да назначи на поста Владимира Янева. Цанова апелира това решение чак до Страсбург, само че не реализира триумф.

Софийски апелативен съд също не беше подминат от скандал този месец. Там дейното мероприятие беше спретнато с присъединяване на редовия арбитър Милен Василев, залепил в коридора на съда свое изказване, в което показва подозрение по отношение на разпределението на съответно дело, обвързвано с КТБ и упреква, без никакви доказателства, председателката на съда Даниела Дончева в корупция.

Комисия пък, назначена от Панов с присъединяване на съдии от Върховен касационен съд, небрежно насочи „ рекомендации “ към администрирането на делата в САС и размаха пръст на Дончева, защото бил нарушен инцидентният асортимент. И макар че към момента няма публично умозаключение нито на инспектората на Висш съдебен съвет, нито на съдийската гилдия или пък на прокуратурата – които самата председателка на САС сезира с искане да ревизират случая, шпиц-проверката на Лозан Панов в действителност извърши ролята си – беше необятно и напоително отразена от същите медийни бухалки на олигархията.

Опитът за преодоляването на Софийски градски съд и САС обаче е единствено стадий от по-дългосрочна цел, зад която надничат знаците на олигархичното задкулисие в България – обвинените олигарси Иво Прокопиев, Огнян Донев, Гриша Ганчев и Цветан Василев. Тъкмо Панов още веднъж е основателят на това Върховен касационен съд вероятно да оспорва пред Конституционния съд измененията в Наказателно-процесуален кодекс, отнемащи делата за корупция по високите етажи от Софийски градски съд и САС, които производства към този момент ще бъдат гледани от профилирания съд.

Страхът на Панов е оневинен, тъй като по този начин ще стане кристално ясно, че в случай че знаците на бандитския преход в страната бъдат наказани (което надали би се случило в подчинени на Лозан Панов Софийски градски съд и САС), а след това получат индулгенция от Върховен касационен съд, чии ползи в действителност обслужва ръководителят на Върховния съд. Със сигурност не и тези на елементарния жител, искаш бързо и заслужено правораздаване и нарушителите в пандиза.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР