В последните осем месеца България се отлепи от корупционното дъно.

...
В последните осем месеца България се отлепи от корупционното дъно.
Коментари Харесай

Дни преди ротация! Денков тръгна да се хвали: Атаките са заради успехите ни срещу корупцията

В последните осем месеца България се отлепи от корупционното дъно. Много ползи на „ недосегаемите “ от закона бяха наранени от прекъснатите корупционни схеми и ограниченията за бистрота на обществените разходи. Именно тези дейности на държавното управление са причина за непрекъснатите офанзива към кабинета и към “неудобните “ министри, които се ускоряват с наближаването на ротацията.
Това разяснява при започване на държавното съвещание министър председателят Николай Денков. Темата за ротацията става все по-напрегната, макар че водачите на партиите в сглобката се пробваха да се разграничат от диалозите с уверението, че те се водят сред министър председател и вицепремиер, предава СегаБГ.
Денков даде съответни образци за постигнатото от държавното управление в битка с корупцията – спрените инхаус процедури на Държавната консолидационна компания, спряното източване на средства при пътните поправки, спряна скица на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и върнат държавен надзор върху храните. Това са образци от наследството на ГЕРБ, които бяха давани и от кабинета Петков. Според Денков държавното управление е съумяло да вкара ясни правила за финансиране на общини, както и на спортния бранш. Имало триумфи и в региона на битката с корупцията в опазването на здравето. Всичко това се случва, тъй като в ръководството има основна смяна, даже и рамкирана в „ сглобка “, смята Денков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР