В последните месеци станахме свидетели на умишлено и целенасочено внушаване

...
В последните месеци станахме свидетели на умишлено и целенасочено внушаване
Коментари Харесай

Ресторантьорите пак гневни: искаме разговор!

В последните месеци станахме очевидци на съзнателно и целеустремено втълпяване на мнение измежду обществото, че заведенията са най-опасни за разпространяването на Covid-19 и всичките му разновидности.

Капакът на тенджерата пристигна, когато от НОЩ обявиха, че се управляват по специфична тексаска канара, съгласно която визитата на ресторант е с най-голям риск от заразяване с вируса. Това не е истина и Вие го знаете. 

Това декларират в своя позиция от Сдружението на заведенията у нас и Българската асоциация на заведенията в писмо до здравния министър Костадин Ангелов. 

Те акцентират, че съгласно въпросната тексаска канара, ресторантите са на 7-ма позиция по деветобалната система.

И означават, че преди тях в скалата с най-висока степен на риск 9 е посочено посещаване на концерт или състезателен стадион. Със степен на риск 8 е посещаване на кино/театър, посещение на увеселителни паркове, посещаване на фитнеси.

Следва степен на риск 7 - игра на футбол, баскетбол, пътешестване със аероплан. И най-сетне в отрицателната класация било сложено визитата на ресторант, а директно след него са упоменати фризьорските салони. С две степени на риск по-малко и оценка 5 е посочено извършването на покупки в МОЛ.

Във връзка с тази канара ресторантоьорите декларират, че не виждат логичност да се отварят браншове, които са с два пункта по-рискови от техния, а до момента са били затворени по едно и също време.

Затова от СЗБ и БАЗ канят здравния министър Костадин Ангелов на обществен диалог, в който да получат отговори на въпросите си относно това за какво са браншът, който е затворен най-дълго време без ясни правила и, съгласно тях, безусловно голословно.

Ресторантоьорите акцентират, че за 450 000 български жители, които са без работа, свързани директно и индиректно със затворените заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР