В последните години все повече от жителите на градовете прекарват

...
В последните години все повече от жителите на градовете прекарват
Коментари Харесай

Здравословно хранене в офиса: 5 лесни правила

В последните години от ден на ден от жителите на градовете прекарват работния си ден неразделно приковани на работното си място. За обяд на открито все не остава време, а от време на време се постанова да се остане и до късно.

В сходни обстановки всички ние сме склонни да се нахвърлим на първата попаднала ни храна - пица, баничка, сандвич, и да я полеем с газирана напиткa. Това е проблем на милиони хора по целия свят, за чието разрешаване е основана програмата „ Healthy eating at work “, която се занимава с разясняването на правилата на здравословното хранене на работното място. Ето някои от тях.

Плодове и зеленчуци - 5 пъти дневно! - Плодовете и зеленчуците могат да се включат незабелязано в дневния ни режим под формата на сокове, салати или в естествен тип. Специалистите поучават чиновниците в огромни офис здания, в които има кафене или барче за хранене, да демонстрират самодейност и да упорстват то да е заредено с разнородни плодове и зеленчуци. В останалите случаи можете да ги носите от у дома.

Прясно мляко за кафето, кисело за сандвича - Специалистите пo хранене предлагат прясно мляко вместо сметана заран и айрян вместо газирана напитка на обяд. Те поучават служебните барчета и кафенета да са заредени с разнообразни типове млечни питиета. Ако в постройката няма хранително заведение, то е уместно в офиса да има ледник, зареден с такива артикули.

Хигиената на първо място! - Домашно приготвеният сандвич би трябвало да сложите в ледник още с отиването на работа. В случай че нямате подобен, помислете за храни, които могат да устоят цялостен работен ден, без да се скапват. Ако употребявате служебната микровълнова печка, знайте, че тя не се чисти след всяка приложимост, по тази причина затопляйте храната си в кутии, които се затварят добре. Специалистите поучават да не мием употребяваната посуда в офиса - гъбите за миене се употребяват прекомерно дълго и са удобна среда за развиването на бактерии. Най-добре забършете кутиите със салфетка и ги приберете за у дома.

Да заредим чекмеджето - Вместо нормалните изкушения, които могат да се хапнат пред компютъра като чипс, бонбони, сладки и т. н., е по-добре да имаме ресурси от нискокалорични храни за незабавни случаи - сухари, пълнозърнести бисквитки, солети с по-малко сол, ядки или сушени плодове. Всички те са трайни и могат да устоят дълго в чекмеджето, без да се скапват. С сътрудниците можете да си купите компактно затварящ се буркан, в който да съхранявате корнфлейкс или мюсли за консумация с кофичка кисело мляко.

Да се храним с въодушевление! - Обядът или закуската на работното място, даже изпиването на чаша сок, чай или кафе, са и време за къса отмора от служебните отговорности. Затова избирайте храна, която освен ще задоволи питателните ви потребности, само че и ви е вкусна и ще ви достави наслаждение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР