В последните години тенденциите в здравословното хранене бялата захар все

...
В последните години тенденциите в здравословното хранене бялата захар все
Коментари Харесай

Неподозираните приложения на захарта

В последните години трендовете в здравословното хранене бялата захар от ден на ден бива замествана с всевъзможни  подсладители и заместители. Не бързайте да изхвърляте захарта от вкъщи си – към момента има няколко потребни приложения на бялата кухенска захар.

Премахване на мазнини и неприятни миризми

Захарта отстранява мазни петна – бензин, машинно масло, картан, както и неприятни миризми на риба, лук, чесън и други. Действа едновременно  като ексфолиант и обезмирисител. Искате да премахнете неприятната миризма от кафемелачката си? Сложете малко захар в нея, изчакайте минута-две и изплакнете щедро с вода. При разчистване и обезмирисяване на кани и термоси се ползва сходен способ. Сложете захар в съда и го затворете компактно. Изчакайте няколко часа и изплакнете.

Премахване на тревни петна

Една от публикуваните предписания за унищожаване на упорити петна от трева по обувки, панталони и връхни облекла включва използването на бяла захар. Приготвя се съсредоточен разтвор на захар във вода и се слага върху петната. Разтърква се, оставя се да постои за към час, след което се изпира дружно с останалите облекла.

Запазване на свежестта на храната

За да намалите риска от появяването на плесен, задържането на влага и плесени в малотрайни произведения като самун, бисквити и сирене, поставете няколко бучки захар в кутиите, където ги съхранявате. По този метод развиването на спорите на мухъла се забавя, а растежът на плесените на процедура е стопиран.

Запазване на свежестта на цветята

Цветето е мечтан и извънредно положителен подарък, който освежава атмосферата във всеки дом. Когато сложим красиви цветя във ваза, ние желаеме да запазим тяхната прохлада допустимо най-дълго време. Простите въглехидрати, от които са формирани молекулите на захарта, обезпечават хранителни субстанции за растението и резервират неговата прохлада. За да постигнете този резултат, прибавяйте 3 супени лъжици бяла захар и 2 супени лъжици оцет при всяка промяна на водата на растенията, Захарта поддържа свежестта на цветята, а оцетът основава кисела среда, която унищожава бактериите. По този метод вашият хубав подарък ще ви радва в продължение на седмици.

Друга приложимост на захарта е обичайния за нашите географски ширини компот. Захарта е прелестен консервант за плодовете – един от най-ефективните и най-изгодните за домашния бюджет.

Така че ви съветваме да не изхвърляте пакета си със захар даже да сте минали напълно на малитол, фурми, стевия и други различни подсладители. При съхранението на самата захар избягвайте да мокрите пакета, в който се намира захарта. Препоръчваме ви да я поставяте в стъклени съдове, с цел да резервира своите консервиращи, антибактериални и дезодориращи свойства оптимално дълго време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР