Ню Делхи — Повече от 50 смъртни случая са сочени

...
Ню Делхи — Повече от 50 смъртни случая са сочени
Коментари Харесай

Най-малко 50 смъртни случая се дължат на горещата вълна в Индия само за седмица, тъй като рекордните температури изгарят страната

Ню Делхи — Повече от 50 смъртни случая са посочени за изгарящите горещини при започване на лятото в Индия единствено през последната седмица, защото температурите в северните и източните региони са скочили до рекордно високи стойности. След пристигането при започване на тази година, летните жеги са неумолими, като температурите неведнъж се изкачват над границата от 50 градуса по Целзий, или 122 градуса по Фаренхайт, в няколко града.

Столицата Ню Делхи записва най-високата до момента температура в страната от 52,9 градуса по Целзий (127,22°F) в сряда, макар че може да бъде преразгледана надолу, защото метеорологичният отдел подозира, че датчиците на локалната метеорологична станция може да са били дефектни.

Поне един човек е умрял в столицата в сряда, 40-годишен служащ е получил топлинен удар. Десет други места в цялата страна записаха температури над 117 градуса през същия ден, а минимум две от тях кипяха над 122 градуса.

Изпепеляващата горещина докара до гибелта н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР