В последните дни в социалните мрежи бяха публикувани изявления на

...
В последните дни в социалните мрежи бяха публикувани изявления на
Коментари Харесай

Държавата може да бъде съдена в Страсбург, заради казуса Златен век

В последните дни в обществените мрежи бяха оповестени изказвания на политически лица, с които се навеждат погрешни изказвания за валидността на строителното позволение на постройка " Златен век ", още веднъж се прави опит за уронване престижа на " Артекс " посредством манипулиране на публичното мнение. Това се споделя в публично изказване от компанията.

Ние ще построим постройка " Златен век ", тъй като е законна и тъй като имаме вяра в силата на съзиданието, безапелационни са от " Артекс ".

Ето какво още се споделя в позицията на компанията: С решение от 14 май 2021 година Върховният административен съд дефинитивно анулира Заповедта на ДНСК, с която градежът на постройката беше спрян повече от две години. След като делото мина на разглеждане през четири правосъдни състава и по него бяха назначени три сложни механически експертизи, с безспорна решителност беше открито, че постройката дава отговор на всички нормативни и механически условия.

И двата състава на Административен съд София град в претекстовете си постановиха, че разрешението за градеж на постройката " Златен век " ще има деяние най-рано до 19 ноември 2022 година, напомня Българска национална телевизия. Така българският съд постави точка на разногласието и поправи позволената тежка неправда във връзка с една напълно българска компания.

Вярваме във върховенството на закона и в професионалната експертиза. Убедени сме, че здравият разсъдък ще надделее и новото служебно държавно управление и служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова няма да позволен по случая още веднъж да бъдат подхванати незаконосъобразни дейности от страна на администрацията. Това би било демонстрация на административен произвол и цялостно неуважение на правилата на правовата страна.

Иначе по какво би се отличавал новият управнически модел, от този, който обществото се пробва да разгради в този момент? Ако едно извънредно бизнес начинание бъде опропастено от властта без никакво законово съображение, какъв сигнал би било това за стабилността на капиталовия климат в страната?

В случай, че по отношение на сдружението още веднъж бъдат подхванати незаконосъобразни и безотговорни дейности, " Артекс " няма да се поколебае да заведе иск против страната в Страсбург за вреди в големи размери, които най-после, за жалост, ще останат за сметка на българските данъкоплатци.

Ние ще построим постройка „ Златен век “, тъй като е законна, тъй като имаме вяра в силата на съзиданието. Със своя Музей на българската нематериалност и просвета, и увенчана с храм на върха, постройката ще остане за поколенията знак на Златния век на актуалната българска архитектура.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР