В Португалия тревожно расте броят на хоспитализираните с COVID-19 -

...
В Португалия тревожно расте броят на хоспитализираните с COVID-19 -
Коментари Харесай

Рязко се увеличават настанените в болница в Португалия

В Португалия обезпокоително пораства броят на приетите в болница с COVID-19 - през вчерашния ден те бяха над 700 души, най-голямата численост от месец март, съобщи ДПА, цитирайки здравните управляващи, заяви Българска телеграфна агенция.

През вчерашния ден с постъпването на 57 души в болница приетите в болница станаха 729. Като % пациентите с COVID-19 в лечебните заведения и интензивни отделения доближиха най-високите равнища от февруари. От няколко седмици броят на инфектираните в Португалия (с население от 10,3 милиона) се усилва. Вчера бе обявено за 1782 нови случая и осем умряли.

Влошаването на епидемиологичната обстановка се дължи на бързото разпространяване на по-заразния вид Делта на ковид - 90 на 100 от новите случаи към този момент са породени от него. За ограничение на болестта преди десетина дни в Португалия бе въведен вечерен час и в най-тежко засегнатите региони, измежду които е и столицата Лисабон, сред 23 ч. и 5 ч. от у дома се излиза единствено с основателна причина. Мярката визира към 4 милиона души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР