В понеделник ръководителят на НАТО и висш служител на Европейския

...
В понеделник ръководителят на НАТО и висш служител на Европейския
Коментари Харесай

ЕС и НАТО поканиха Байдън, искат да възстановят доверието

В понеделник ръководителят на НАТО и върховен чиновник на Европейския съюз са поканили новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън да възвърне трансатлантическите връзки и да се срещне с европейските съдружници на Вашингтон следващата година, предава " Ройтерс ".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, в телефонни диалози с Байдън, го поздравиха за успеха му на изборите и го поканиха да посети централата на военния алианс в Брюксел, който е и центърът на 27-членния Европейски Съюз, съобщи организация " Фокус ".

Столтенберг благодари на Байдън „ за това, че е дълготраен покровител на НАТО и трансатлантическите връзки “, се споделя в изказване на военния алианс, до момента в който Мишел „ предлага да възвърне мощните трансатлантически “ връзки, оповестиха от канцеларията му.

Докато Европейски Съюз се изправен пред Брекзит, изказването на блока акцентира и поддръжката на Байдън за опазване на мира и стабилността на сензитивната ирландска граница, макар че Англия напуща Европейски Съюз. Байдън сподели на Лондон, че би трябвало да съблюдава съглашението си за бракоразвод през 2020 година с Европейски Съюз, защото пази мира на остров Ирландия, другояче няма да има комерсиална договорка сред Съединени американски щати за Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР