В понеделник канцлерът Ангела Меркел и президента Доналд Тръмп изразиха

...
В понеделник канцлерът Ангела Меркел и президента Доналд Тръмп изразиха
Коментари Харесай

Бизнесът смята, че търговското примирие между САЩ и ЕС няма да е трайно

В понеделник канцлерът Ангела Меркел и президента Доналд Тръмп показаха мощната си вяра за отпадането на комерсиалните бариери сред Вашингтон и Брюксел.

Увеличаване
Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
Още по тематиката
Съединени американски щати и Мексико с ново комерсиално съглашение, присъединяване на Канада е под въпрос

Преговорите за " нова НАФТА " започнаха още при започване на годината
28 авг 2018
Ще се срине ли пазарът, в случай че Тръмп бъде свален?

Необходимите промени към този момент са осъществени, считат анализаторите
28 авг 2018
Новите наказания на Съединени американски щати против Русия влязоха в действие

Москва няма да има достъп до американски експорт на артикули и услуги, свързани с воеенната промишленост и националната сигурност
27 авг 2018 Три от всеки четири компании, разрастващи бизнес в Германия и Съединени американски щати, се съмняват, че комерсиалното помирение, реализирано предишния месец сред Брюксел и Вашингтон, ще прерасне в трайно съглашение за отпадане на митата. Това демонстрира изследване на Американската комерсиална камара в Германия, оповестено от Reuters.

Временното помирение

През юли американският президент Доналд Тръмп се съгласи да се въздържи от налагането на мита върху европейските коли по време на срещата си с еврокомисаря Жан-Клод Юнкер.

Американският президент тогава съобщи, че ще се откри решение както за цените, които Съединени американски щати постановиха върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз, по този начин и на контрамитата, които Брюксел вкара върху американски артикули.

Той разгласи " нова фаза в връзките " сред двата търговски блока, приветствайки " този огромен ден за свободната и почтена търговия ". Временната договорка понижи риска от цялостна трансатлантическа комерсиална война, като успокои изключително немските автопроизводители и възвърна бизнес морала в най-голямата европейска стопанска система през август.

Без вяра Проучване на Американската комерсиална камара в Германия демонстрира, че 71% от шефовете на европейските и американски страни остават скептични за реализирането на трайно съглашение за анулация на митата.

Повече от 40% от немските компании, които развиват бизнеса си в Съединени американски щати, са на мнението, че американският пазар към този момент не е предпочитан след нарастващия търговски спор. От друга страна, 20% от американските компании, които реализират бизнес в Германия, считат, че немският пазар към този момент не е от огромно значение за тях.

В понеделник канцлерът Ангела Меркел и президентът Доналд Тръмп показаха мощната си вяра за отпадането на комерсиалните бариери сред Вашингтон и Брюксел. В момента двете страни договарят, оповестява Белият дом.

Вашингтон упорства Европейски Съюз да форсира комерсиалните договаряния, почнали след срещата от предишния месец сред Тръмп и Юнкер, обявиха немски и американски представители пред Reuters.

" Съгласихме се на първо място да работим дружно за реализиране на нулеви митнически цени, нулеви немитнически бариери и нулеви дотации за промишлените артикули отвън автомобилния бранш ", сподели американският президент.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР