В понеделник, 31 май, Земята ще бъде разтърсена от една

...
В понеделник, 31 май, Земята ще бъде разтърсена от една
Коментари Харесай

В понеделник ни връхлита геомагнитна буря

В понеделник, 31 май, Земята ще бъде разтърсена от една от най-силните геомагнитни стихии. Сътресенията от геомагнитен генезис оказват въздействие върху здравето на доста хора.

Особено въздейства това върху хората, които страдат от ниско или високо кръвно, предизвестяват експерти. Не се чудете, в случай че непрекъснато имате главоболие, спи ви се и кръвното ви скача нагоре-надолу.

Геомагнитните стихии обаче са в положение освен да окажат въздействие върху здравето, само че въздействат и върху работата на електронни и електрически уреди, настояват спецове.

През 1989 година при мощна геомагнитна стихия спря електростанция в Канада, провинция Квебек. Цели девет часа електростанцията останала без грам сила.

През 1997 година геомагнитна стихия изкара отвън строя телекомуникационния сателит AT&T Telstar 401, а година по-късно от строя излезе и спътникът Galaxy IV, който е част от диспечерската система на самолетната компания Pan American.

През 2000-та година поради геомагнитна стихия изчезна връзката с няколко спътника вкупом. На процедура геомагнитната стихия е разстройване в геомагнитното поле на Земята, което продължава от няколко часа до няколко денонощия.

Тя се провокира от високоскоростни потоци на безоблачен вятър и ударната вълна от слънчеви изригвания. Стресовата реакция на обособените хора може да стартира и два дни преди бурята.

Тогава в действителност се случват слънчевите стихии, които водят до геомагнитните стихии. Учените са открили, че живите организми най-зле реагират на слаби и междинни изригвания.

И хората, и животните, не са доста чувствителни към мощните изригвания, от тях страда най-много техниката. Този феномен е обвързван с обстоятелството, че ние реагираме единствено на избрана периодичност на магнитно лъчение.

В дни на геомагнитни стихии не би трябвало да се преяжда, тъй като тъкмо тогава това може да даде старт на инфаркта. Сърцето и основния мозък могат да откажат в условия на кислороден апетит поради обстоятелството, че кръвта се преразпределя в интерес на претрупания корем.

В такива дни хапвайте варена риба и разнообразни типове леки храни. Плодовете и зеленчуците са наложителни в такива дни. Метеочувствителните хора имат потребност от калий, магнезий, овес и йод.

Всички тези детайли могат да се открият в картофите, морковите, боба, ябълките и стафидите. Бананите са незаменими при геомагнитни стихии, тъй като съдържат биологически дейни субстанции, които понижават действието на адреналина върху душeвността.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР