В поне девет германски провинции срещу коронавируса вече са били

...
В поне девет германски провинции срещу коронавируса вече са били
Коментари Харесай

COVID-19 в Германия: Множество нарушения в реда на ваксинация

В най-малко девет немски провинции против ковид към този момент са били ваксинирани хора, които още не са били наред, сочи изследване на организация ДПА, представено от БГНЕС. Сред тях има локални политици, духовници, пожарникари и служители на реда – все хора, които не са в първата предпочитана група.
Принципно редът за имунизиране е пределно явен: в Германия първо би трябвало да бъдат имунизирани хората над 80 и тези, които работят в лечебни заведения, лекарски кабинети, домове за обществени грижи или имунизационни центрове – местата с висок риск от болест. Именно тази е групата с най-голям приоритет, до момента в който за служителите на реда важи единствено високият приоритет, а общинските съветници даже не попадат в предпочитаните групи.
 Франция предлага единствено една доза от ваксина за прекаралите Covid Франция предлага единствено една доза от ваксина за прекаралите Covid
Френските здравни чиновници оферират единствено една доза от антивирусната ваксина да се употребява при хора, които към този момент са били инфектирани с ко...
Защото имало останали ваксини
Основанията за изтеглените по-напред имунизации в множеството случаи: в края на деня са останали непотребни дози, които по-добре да не се прахосват. Ваксините се приготвят авансово за имунизациите, след което имат единствено няколко часа продължителност. Ако хората се откажат от часа си, в края на деня остават остатъци, за които обаче няма правила по какъв начин да бъдат оползотворявани.
В Долна Саксония да вземем за пример са се имунизирали един общински консултант и неговият заместител, а в Саксония-Анхалт са били имунизирани кметът на Хале и десетима общински съветници. Кметове са се вредили и в провинциите Северен Рейн-Вестфалия и Бавария.
Но освен политици са си създали имунизацията по-рано – в Саксония-Анхалт, Саксония и Хамбург са били имунизирани служители на реда, в Райнланд-Пфалц – пожарникари. В Бремен и Хесен пък наред с другите към този момент са били имунизирани и чиновници на управителни длъжности в болнични заведения.
Пациентските организации желаят наказания
 COVID-19: ЕМА започва оценяването на имунизацията на CureVac COVID-19: ЕМА започва оценяването на имунизацията на CureVac
Европейската организация по медикаментите (EMA) стартира оценка на имунизацията против Covid-19 на компанията „ КюърВак “ (CureVac), изв...
Германската Фондация за отбрана на пациентите упорства предредилите се да бъдат глобени. „ Постоянно се разчува за случаи, при които хора са се имунизирали без да имат още това право “, споделя ръководителят на фондацията Ойген Бриш. Разпоредбите за реда на имунизиране са ориентирани към справедливото систематизиране на препарата. „ Затова е неясно, че здравният министър Йенс Шпан не е планувал в своя правилник наказания за ненавременните имунизации “. Това даже не се дефинира като нарушаване на реда, възмущава се Бриш.
След като за тези случаи се разчу, здравният министър Шпан разгласи желанието си да обмисли наказания – дружно с Бундестага - в границите на консултациите по Закона за отбрана от болести. От позиция на незадоволителните количества ваксини всичко друго, друго от това да се изхвърлят ваксини, е по-добрият вид, сподели Шпан. Но е значимо също по този начин в тази ситуация да има и правила.
Засега няма национална наредба за това какво да се прави с остатъците от ваксини. „ Ще обсъдя въпроса с провинциите – дали да въведем обвързващи правила “, добави Шпан. Например: явен правилник за държание в имунизационните центрове, когато има остатъци от ваксини. При избрани условия това биха могли да бъдат дежурни пожарникари или служители на реда, без това да пречи на тяхната работа, несъмнено.
Какъв образец дават на обществото?
Според здравния министър, държанието на засегнатите политици е и „ въпрос на политическа мъдрост “ и те би трябвало да се запитат дали не биха дали по-добър образец за взаимност, в случай че се имунизират тогава, когато това е планувано в наредбите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР