В покрайнините на Лвов експлодираха поне четири ракети. Това е

...
В покрайнините на Лвов експлодираха поне четири ракети. Това е
Коментари Харесай

Русия обстрелва Лвов и е завзела града, където живее персоналът на АЕЦ Чернобил


В покрайнините на Лвов експлодираха най-малко четири ракети. Това е най-силният обстрел против западноукраинския град от началото на съветската инвазия в Украйна, която тази неделя навлезе в 32-ия си ден.

Русия принудително води украинци " в незнайна посока " по " квази-хуманитарни коридори ", съобщи вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук, съгласно която по този метод може да са трансферирани към 40 хиляди украинци. Това не е в съгласие с украинските управляващи, сподели вицепремиерът.

" Очаквано, главната част жителите не желаят да се " избавят " на територията на агресора. Следователно съветските войски принудително водят мирни жители във вътрешността към в окупираните територии или в самата Русия. Вече става дума за десетки преселени наложително по този метод украинци ", сподели тя.

По думите ѝ хората, отвеждани от Киевска област, може да са закарани в Беларус.

Также, по ее словам, людей, которых увозят из Киевской области, могут направлять в Беларусь.

Подробнее о том, по какъв начин украинских журналистов и политиков похищают российские военные читайте в нашем материале:

Русия е завзела Славутич, където живее личният състав на АЕЦ " Чернобил "

Руската войска е поела контрола върху град Славутич, в който живее личният състав на атомната централа Чернобил, съобщи Франс прес, като се базира на известие на локалните управляващи. За малко кметът на града е бил арестуван, което е провокирало проукраински демонстрации.

Юрий Фомичев съобщи по телефона за Франс прес, че към този момент е на независимост. След като беше освободен, кметът на Славутич взе присъединяване в антируски митинг, в който са взели участие към 5000 души. Пред тях Фомичев увери, че съветските военни скоро ще изоставен града.

" Руските окупатори превзеха Славутич и окупираха общинската болница ", написа през вчерашния ден в Телеграм администрацията на киевска област, която включва и Славутич, град с 25 000 души население, намиращ се на 160 километра северно от столицата и издигнат след повредата в Чернобил през 1986 година

Протестиращите в града разпростряха голямо украинско знаме и се насочиха към болничното заведение. Областната администрация разгласява фотоси на десетки хора, струпани към знамето на Украйна, които скандират " Слава на Украйна ". Според областите управляващи съветските сили са стреляли във въздуха и са хвърлили шумозаглушителни гранати по тълпата.

Вечерта във Facebook кметът на града разгласи, че минимум трима души са умряли, само че не разясни при какви условия и по кое време е е станало това. Той добави, че измежду жертвите има и цивилни. " Ние защитавахме твърдо нашия град, само че нашите сили бяха изцяло неравностойни ", сподели кметът.

Международната организация за атомна сила изрази в четвъртък безпокойствие, откакто е била осведомена от украинските управляващи за бомбардировки по Славутич.

Всичко това се случва няколко дни откакто бе осъществена първата ротация на чиновници, отговарящи за ежедневните действия на обекта за радиоактивни боклуци към централата Чернобил, която е под контрола на съветските сили. В продължение на 4 седмици стотина украински техници трябваше да ръководят ежедневните интервенции на място, без да бъдат заменени от техни сътрудници.

Съединени американски щати отпускат още 100 млн. Долара помощ за Украйна

Вашингтон разгласи спомагателни 100 милиона $ помощ за Украйна, съобщи ДПА.

Средствата ще са предопределени за министерството на вътрешните работи за подсилване на защитата по границите и за вложения в полицията, съобщи американският Държавен департамент.

Парите могат да бъдат употребявани за обезпечаване на защитна екипировка, бронирани транспортни средства, информационни технологии и медицински доставки.

Правителството на Съединени американски щати към този момент даде обещание на Украйна огромна филантропична и военна помощ. В началото на март Конгресът одобри бюджета и отпусна общо 13,6 милиарда $ помощи на Украйна и за украинските бежанци.

В допълнение Вашингтон към този момент даде обещание на Украйна военна помощ и оръжейни доставки на стойност 1.35 милиарда $.

Украйна плени съвременна съветска система за електронна война

Украинските сили са завладели част от една от най-модерните системи за електронна война на Русия, която може да разкрие нейни военни секрети.

Командният модул " Красуха-4 " е бил открит зарязан в покрайнините на Киев, отчасти развален, само че другояче недокоснат, заяви лондонският вестник " Таймс ".

Снимки на модула, оповестени в обществените медии, демонстрират контейнера, в който се намира модулът, затрупан с клони на дървета, евентуално при опит за преждевременно маскиране от страна на отстъпващите съветски сили.

Системата е способна да заглушава нискоорбитални спътници, безпилотни самолети и ракети, само че се счита, че може да наблюдава и самолети на НАТО, написа " Таймс ".

Смята се, че система " Красуха-4 " е била употребена против турските дронове Bayraktar TB2 в Сирия, като е нарушавала сигнала им за ръководство, което е довело до тяхното разтрошаване, съгласно английския в. " Телеграф ".

Високо оценените поради успеваемостта си безпилотни самолети Bayraktar TB2 са измежду употребяваните от украинските сили, употребявани за заличаване на съветски танкове, бронирани машини и конвои от камиони.

Иззетият уред ще бъде проучен от западните шпионски организации, оповестява " Телеграф " като прибавя, че евентуално ще бъде откаран до военновъздушната база Рамщайн на американските Военновъздушни сили в Германия, преди да бъде превозен до Съединени американски щати.

Изследването на устройството може да разкрие тайните на неговото действие, което би помогнало на Украйна и западните съдружници да го обезвреждат на бойното поле.

Джъстин Крамп, боен деец и основен изпълнителен шеф на консултантската компания за разбор на риска Sibylline, съобщи пред „ Tаймс”, че иззетото устройство е измежду " многото екстри, които са били пленени от украинците на бойното поле "

P { margin-bottom: 0.08in }
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР