В Плевен тържествено честват 102-та годишнина от Дойранската епопея.Пред паметника

...
В Плевен тържествено честват 102-та годишнина от Дойранската епопея.Пред паметника
Коментари Харесай

Плевен отбелязва 102 г. от Дойранската епопея

В Плевен тържествено празнуват 102-та годишнина от Дойранската епопея.

Пред паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия ще бъде отслужена панихида в памет на починалите 2606 офицери и бойци.

Честването се провежда от Сдружение „ Героите на Дойран “, ВВВУ „ Георги Бенковски “ и военните формирования от Плевенския гарнизон, с поддръжката на Община Плевен, началото е в 11 часа, Иван Нинов член на Инициативния комитет за създаване на паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия:

“Получихме помощ от доста жители, от компании на територията на Плевен, от локалната администрация, Министерството на защитата указа голяма помощ. Открихме го през ноември 2019 година и в този момент за първи път ще има честване при новооткрития монумент. Нашите другари от “Национално сдружение Традиция “, районните клонове – Априлци, Троян, Севлиево, Плевен – те ще бъдат с достоверни униформи от първата международна война, с достоверни оръжия от този интервал. До преди две години не бях осведомен с тези събития в детайлности, само че ще се срамя, в случай че моите деца не знаят “.

Очаква се вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов да връчи награди за народополезна и патриотична активност, заяви БНР
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР