„В плачевна ситуация сме. Който разполага с кислород, нека го

...
„В плачевна ситуация сме. Който разполага с кислород, нека го
Коментари Харесай

Изпратиха критично необходим кислород на пациенти в Амазония

„ В плачевна обстановка сме. Който разполага с О2, дано го изпрати в нашата поликлиника. Много хора умират тук”. Такъв апел насочи жена от град Манаус в обществените мрежи. Нейният апел бе чут и в нуждаещи се лечебни заведения в Амазония беше изпратено здравно съоръжение, което да помогне на пациенти с ковид, съобщи Aleteia.org.

Борбата за избавяне на човешки животи в този изолиран регион на амазонската джунгла се трансформира в обезверено изпитание да се достави О2 до лечебните заведения. Папа Франциск също насочи обществени молебствия за хората от района.

В отговор на това незабавно искане основаната в Съединени американски щати организация „ Рицарите на Колумб” изпрати кислородни апарати на стойност 200 000 $. Медицинското съоръжение бе изпратено към нуждаещи се лечебни заведения в Бразилия и Перу. „ Знаем, че това е малко изпитание, само че това е единствено едно начало и се надяваме, че ще насърчим другите да оказват поддръжка “, сподели представител на организацията. По последните данни от началото на коронавирусната пандемия в света инфектираните са 109,4 милиона. Бразилия е на трето място в света по брой доказани инфекции и на второ място по жертви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР