В писмо до Специализираната прокуратура компанията Филип Морис България приветства

...
В писмо до Специализираната прокуратура компанията Филип Морис България приветства
Коментари Харесай

Прокуратурата получи благодарствено писмо за разбитата мегафабрика за цигари

В писмо до Специализираната прокуратура компанията " Филип Морис България " приветства координиранитие дейности по разкриването на незаконната фабрика за цигари край Пловдив на 4 юли, оповестява прокуратурата.

По време на дейностите по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП , подкрепени и от чиновници на Агенция " Митници ", е обезвредена най-модерно оборудваната досега незаконна цигарена фабрика. В нея са открити и конфискувани огромно количество цигари без бандерол и от марката " Мурати " на " Филип Морис Интернешънъл ". Това е отличен образец за координираните взаимни дейности на в сички ангажирани органи в страната , се споделя в писмото.

" Нашата компания приветства и благодари на държавното управление за непрекъснатите старания , които доведоха до невиждано ниски равнища на контрабанда с цигари през последните 3-4 години ", написа Джордж Маргонис, общоприет шеф Филип Морис България.
 Разбитата мегафабрика за цигари произвеждала по 200 мастербокса дневно Обновена
Разбитата мегафабрика за цигари произвеждала по 200 мастербокса дневно

Цехът разполагал с тунел за бягство на служащите при интервенция на полицията

Публикуваме текста на писмото по-долу:

Ние, от Филип Морис България, приветстваме дейностите и напъните на държавното управление и правоохранителните органи в битката с противозаконната търговия. Операцията от 4 юли 2019 година по разбиването на незаконната фабрика край Пловдив, където са иззети съществени количества подправени цигари, измежду които с марка Muratti (марка, благосъстоятелност на Филип Морис Интернешънъл, заготовки и опаковки, съвременни индустриални машини и съоръжение, както и склад за подготовка на тютюневата суровина, е отличен образец за координираните взаимни дейности на всички ангажирани органи в страната.

С тези и сходни дейности, а по този начин също и оповестените данни за рекордно ниското равнище на ползване на противозаконни цигари от началото на тази година - 3.8%, България е образец за страните от Европейски Съюз и в международен мащаб за положителни практики и ефикасност в битка с противозаконната търговия.

Нашата компания приветства и благодари на държавното управление за непрекъснатите старания, които доведоха до невиждано ниски равнища на контрабанда с цигари през последните 3-4 години.

Разследването и дейностите на органите по този нов случай на разкрита незаконна фабрика за подправени цигари занапред следва, само че е значимо е да напомним, че противозаконната търговия с контрабандни и подправени цигари, е добре прочут механизъм за финансирането и на други действия на проведената престъпност, като трафик на хора, разпространяване на опиати и тероризъм.

Престъпните групировки, които вземат участие във подправяне и контрабандата на цигари, нормално са доста бързи в дейностите си - те трансформират местата и индустриалните центрове, каналите за трафика и разпределителните мрежи във всеки един миг. Поради тази причина, от значително значение е непрекъснатото, задълбочено, всеобхватно и постоянно наблюдаване за идентифициране и предугаждане на изменящите се трендове и модели. И това е посоката, в която България също съумява.

Пълното елиминиране или даже забележителното ограничение на противозаконната търговия с цигари не може да се случи внезапно за една нощ и изисква координирани и ангажирани дейности от страна на държавното управление и органите, както и съдействието на частния и неправителствения бранш. В това отношение българският опит също е добър образец.
 Борисов дефинира основната дума за Западните Балкани -
Борисов дефинира основната дума за Западните Балкани - " доверие "

На водачите министър председателят демонстрира и фотоси от разрушената фабрика за цигари до Пловдив
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР