Към момента поддържаме между 3 и 4 пъти по-нисък мигрантски

...
Към момента поддържаме между 3 и 4 пъти по-нисък мигрантски
Коментари Харесай

Антон Златанов: Поддържаме 3-4 пъти по-нисък мигрантски натиск от миналата година

Към момента поддържаме сред 3 и 4 пъти по-нисък мигрантски напън. Това съобщи пред публицисти шефът на " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов . По думите му броят на арестуваните мигранти във вътрешността и на изходите на страната от началото на тази година е сред 4 и 5 пъти по-нисък, което значи, че пътят за тях през България в този момент е доста по-труден, в сравнение с е бил през предходната година.

" Просто всички данни, и наши, и на европейските сътрудници, приказват за към 3-4 пъти по-ефективна наша работа. Целта ни е да задържим тези даже леко изненадващи и за нас по-добри резултати , само че убеждавам всички български жители, че сме стегнали по всички вероятни индикатори ограниченията ", уточни Златанов. Той уточни, че се натъртва както физическа защита на границата, по този начин и на оперативната работа - против уредниците на канали за трафик на мигранти. Шефът на " Гранична полиция " сподели още, че в този момент задачата е да бъдат арестувани сегашните положителни равнища.
 Гранична полиция се хвали, че е овладяла мигрантския напън
Гранична полиция се хвали, че е овладяла мигрантския напън

Вече жандармерията не пази границата

Антон Златанов означи, че близо 5-6 месеца не са били командировани спомагателни сили на границата и тя е била охранявана единствено от чиновници на " Гранична полиция " и Българската войска. " Естествено, чакаме натискът през лятото да се усили , само че още веднъж споделям - да го поддържаме в тези 3-4 пъти по-ниски равнища ", уточни той. На въпрос ще се наложи ли да се командироват по границата през лятото и есента чиновници от вътрешността на страната Златанов отговори: " Със сигурност ще се наложи, само че държа да отбележа, че съпоставяме ежеседмично, ежемесечно данните ни и натиска с предходната година и вадим изводите. "

Днес служебният вътрешен министър Калин Стоянов на 40 нови високопроходими автомобила за потребностите на Главна дирекция " Гранична полиция ". Антон Златанов съобщи, че това събитие е било извънредно предстоящо. " Преди крайните периоди ще бъде доставена и цялата останала техника. С доста разговор, с доста взаимоотношение, диалогичност със всички вносители. Много транспарантна процедура. Получихме поздравления от Европейската комисия за усвояването на тези евросредства в подобен бърз порядък. Така че, освен аз, а всички мои сътрудници се радваме като че ли получаваме персонални коли ", разяснява той. Златанов сподели още, че общо взето половината живот на граничните служители на реда минава в работа, тъй че новите придобивки ще им оказват помощ извънредно доста да са по-ефективни в работата си.
 Парламентът утвърди увеличението на граничната полиция на първо четене
Парламентът утвърди увеличението на граничната полиция на първо четене

Българска социалистическа партия и Възраждане са съгласиха, че смяната е необходима
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР