В петък Обединеното кралство наложи санкции срещу сенчестата мрежа от

...
В петък Обединеното кралство наложи санкции срещу сенчестата мрежа от
Коментари Харесай

Британските санкции се разпространяват към "сенчестата мрежа" от семейни и бизнес партньори на Путин



В петък Обединеното кралство наложи наказания против " сенчестата мрежа " от фамилни и бизнес сътрудници, подкрепящи " първокласния метод на живот " на съветския президент Владимир Путин, оповестява " Файненшъл таймс ".

Седем членове на семейство Путин и петима финансисти стават обект на забрани за пътешестване и заледяване на активи, в това число Алина Кабаева, някогашна съветска олимпийска гимнастичка, за която се твърди, че е сегашен сътрудник на президента, както и Людмила Очеретная, някогашната му брачна половинка, заяви външното министерство в петък.

" Ние се отваряме и се насочваме към сенчестата мрежа, която поддържа първокласния метод на живот на Путин и стяга менгемето към неговия вътрешен кръг “, уточни външният министър Лиз Тръс и добави: " Ще продължим да постановяваме наказания на всички, които оказват помощ и поддържат експанзията на Путин, до момента в който Украйна не надделее ".

Списъкът от петък добавя ограниченията, наложени против съветски олигарси, компании и държавни институции, откакто Москва атакува Украйна на 24 февруари.

Други набелязани лица включват Анна Зацеплина, бабата на Кабаева, която съгласно управляващите на Обединеното кралство е обвързвана с Генадий Тимченко, главен олигарх, покровител на държавното управление на Путин. Игор Путин, първият братовчед на президента, също е обект на възбрана за пътешестване и заледяване на активи.

След началото на съветската инвазия в Украйна до момента държавното управление на Обединеното кралство наложи наказания на повече от 1000 физически лица и 100 юридически лица, в това число олигарси, на стойност 117 милиарда английски лири, заяви външното министерство.

Той също по този начин уточни, че координира дейностите си с Европейски Съюз и с други държавни управления
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР