В петък лидерите на страните от ЕС обсъдиха на срещата

...
В петък лидерите на страните от ЕС обсъдиха на срещата
Коментари Харесай

Бабиш: На Европейският съвет се обсъдиха темите за Афганистан, пандемията и незаконната миграция

В петък водачите на страните от Европейски Съюз разискаха на срещата си обстановката в Афганистан, битката против пандемията от ковид и незаконната миграция в Европа, съобщи чешкият министър председател Андрей Бабиш пред публицисти, представен от TACC.

" Лошо е, че напущаме Афганистан. Турция би трябвало да ни замести ", сподели той. Според ръководителя на държавното управление отдръпването на войските на интернационалната коалиция под егидата на НАТО е неправилна стъпка, която може да способства за основаването на международен терористичен център там.

Бабиш сподели, че на срещата на върха е била разисквана епидемиологичната обстановка в Европейски Съюз и методите за битка с разновидността „ Делта “ на индийския вариант на ковид. Той акцентира, че в Прага, за разлика от останалата част на Чешката република, епидемиологичната обстановка се утежнява. " Всички се опасяват от " Делта ". Трябва да бъдем доста деликатни ", добави министър председателят.

На срещата е била разисквана незаконната миграция в Европейския съюз.

Според Бабиш проблемите е належащо да бъдат решавани в страните, където живеят евентуални бежанци. Според него водачите на балтийските страни са уведомили сътрудниците си за появяването на нов път за влизане на незаконни имигранти в Европейски Съюз, който стартира от Афганистан през Русия и Беларус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР