Ситуацията в Афганистан не носи пряка заплаха за България, смята

...
Ситуацията в Афганистан не носи пряка заплаха за България, смята
Коментари Харесай

Зафиров: Безкрайните изслушвания в НС внасят ненужно притеснение

Ситуацията в Афганистан не носи директна опасност за България, счита ръководителя на комисията по защита Атанас Зафиров след закрито съвещание, на което е показан отчет на Военното разузнаване, представен от БНР.

" На този стадий българските жители нямат учредения за терзание. За страдание, Народното събрание по някакъв метод се включва в това преекспониране с тези безкрайни чувания на отрасловите министри и на министър-председателя ", сподели Зафиров.

След съвещанието на комисията по защитата в Народното събрание също по този начин стана ясно, че на комисията по финанси ще бъде препоръчано да утвърди 14 милиона и 500 000 лв. за военните, които охраняват границите ни.

Комисията е одобрила 9,6-те милиона лв. за военните, които вероятно ще бъдат изпратени по границата, както и 5-те милиона лв. за надграждането на качествата на дрон, с цел да може посредством него да се покрива периметъра на защита на българо-турската и българо-гръцката граници.

" Комисията се сплоти върху решението да бъдат приоритизирани двата плана ", сподели още Зафиров.

" С сходна техника Съединени американски щати дори пазят границата с Мексико ".

Отделни депутати пък ще изискат бюджетната комисия да гласоподава 12-те милиона лв. за ремонта на един вертолет " Кугър ", който да бъде употребен за здравно избавяне и проучване. Това предложение обаче е малко евентуално да бъде подкрепено от бюджетната комисия, защото става въпрос за актуализация на бюджета, а не са нов бюджет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР