Съветът на Европа предупреди Гърция, че предложен закон, целящ ускоряване

...
Съветът на Европа предупреди Гърция, че предложен закон, целящ ускоряване
Коментари Харесай

Съветът на Европа скастри Гърция заради депортациите на мигранти

Съветът на Европа предизвести Гърция, че препоръчан закон, целящ ускорение на депортациите на мигранти, ще заплаши " животоспасяващата работа " на неправителствените организации в Средиземноморието, осведоми " Франс прес ".

Организацията прикани гръцките депутати да преразгледат законопроекта, който ще усили пълномощията на полицията да разпорежда депортации и да задържа мигранти без документи, като в същото време прецизно контролира активността на неправителствени организации и доброволчески групи.

Гърция към момента е главен център за мигранти, които се пробват да доближат Европейския съюз, макар че пристиганията са надалеч по-малко, в сравнение с бяха по време на пика на мигрантската рецесия през 2015 година

Гръцкото държавно управление отбрани твърдите оферти като нужни за отбрана на границите на страната.

" Гърция няма да одобри, както в интервала 2015-19 година, да бъде вратата към Европа за потоците на незаконна имиграция ", настоя министърът на миграцията Нотис Митарачи пред Народното събрание по-рано тази седмица, когато показа законопроекта, по който депутатите ще гласоподават по-късно през днешния ден.

Комисарят на Съвета на Европа по правата на индивида Дуня Миятович съобщи, че проектът " съществено ще попречи на животоспасяващата работа, осъществявана в морето от неправителствени организации, и на техните благоприятни условия за наблюдаване на правата на индивида в Егейско море ".

Законът разрешава строги санкции и наказания за групи, за които се откри, че са нарушили юрисдикцията на управляващите и бреговата защита.

Тя акцентира, че неправителствените организации играят значима роля в отбраната на правата на мигрантите и са значими в документирането на отблъсквания или други евентуални нарушавания.

Тя прикани депутатите да се уверят, че законът съблюдава отговорностите на Гърция според Европейската спогодба за правата на индивида и Конвенцията за бежанците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР