Предоставянето на убежище в страните от Европейския съюз на бежанци

...
Предоставянето на убежище в страните от Европейския съюз на бежанци
Коментари Харесай

Европейските държави ще приемат мигранти по собствена преценка

Предоставянето на леговище в страните от Европейския съюз на бежанци от Афганистан ще се прави по самостоятелна преценка на страните в общността,на доброволни начала, без наложителни квоти, съобщи в петък висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел на конференция в границите на неофициалната среща на външните министри в Словения, написа вестник „ Банкеръ “.

" Хората в риск към момента се нуждаят от евакуация от Афганистан, хора, които са работили с нас и са съдействали за демократизацията на Афганистан “, акцентира той.

В четвъртък основният посланик на Европейски Съюз съобщи, че безредното евакуиране на Запада от Афганистан евентуално ще бъде катализатор за опитите на Европейския съюз да развие общата си защита.

" Понякога има събития, които катализират историята, които основават пробив и мисля, че Афганистан е един от тези случаи ", разяснява Борел.

Той прикани за основаване на европейска мощ за военна интервенция в спешни обстановки. Според него тя би трябвало да се състои от 5000 бойци и да размени бойните групи на Европейски Съюз. Те бяха основани през 2007 година, само че в никакъв случай не са употребявани.

В сряда ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел също разяснява, че Европейски Съюз би трябвало да се приготви по-добре за бъдещи евакуации на свои жители в обстановки като тази, която се разигра в Афганистан.

" Според мен ние нямаме потребност от още едно сходно геополитическо събитие, с цел да осъзнаем, че Европейският съюз би трябвало да се стреми към по-голяма самостоятелност при взимането на решения и по-голям потенциал за деяние по света ", сподели Мишел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР