Някои от мигрантите в Дания ще трябва да работят по

...
Някои от мигрантите в Дания ще трябва да работят по
Коментари Харесай

Дания иска мигрантите да работят, за да получават помощи

Някои от мигрантите в Дания ще би трябвало да работят по 37 часа седмично, с цел да получават помощи от страната, заяви Би Би Си с позоваване на премиера на страната Мете Фредериксен, съобщи News.bg.

Това условие ще важи за лица, които са получавали помощи в продължение на три до четири години и не са достигнали несъмнено равнище на притежаване на датски език. По думите на Фредериксен, новите правила са ориентирани към дами от " незападен " генезис, които живеят от компенсации.

" Искаме да въведем нова логичност на труда, съгласно която хората имат обвързване да дават своя принос и да бъдат потребни. Ако не могат да си намерят постоянна работа, да работят за помощите си. " - разяснява Мете Фредериксен. Дания неведнъж стяга имиграционната си политика през последните години. По публични данни, шест от 10 дами, идващи от Близкия изток, Северна Африка и Турция не работят след идването си в Дания.

Датските управляващи считат, че тази самодейност ще помогне на мигрантите да се интегрират в датското общество. " Твърде дълго им вършим мечешка услуга като не пожелаваме нищо от тях ", акцентира Фредериксен. По думите на датския министър на заетостта Петер Хумелгард, мигрантите може да почистват плажовете или да извършват задания за разнообразни компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР