В периода между 1937 и 1945 година японската армия следва

...
В периода между 1937 и 1945 година японската армия следва
Коментари Харесай

Момичетата за утеха са черното петно в японската история

В интервала сред 1937 и 1945 година японската войска следва процедура, поради която през днешния ден доста японци ще сведат глава от позор. По това време Япония е окупирала Китай, а с цел да задоволява физическите потребности на бойците си, тогавашният японски император им позволява да отвличат девойки за разтуха.

Една от тях е била Ли Сун-Ок от градчето Бусан, днешна Южна Корея. Тя е била единствено на 14 години, когато е сграбчена от група мъже и напъхана в автомобил. Отдалечавайки се от родното си място, тя осъзнала, че в никакъв случай повече няма да види фамилията си.

Ли е била едно от хилядите девойки за разтуха на японската войска. Тя е откарана в обществен дом, където била принудена да проституира за японската войска.

Преди 1930 година бордеите били неразрешени както в Япония, по този начин и в прилежащите ѝ Китай и Корея. Но след Нанкинското кръвопролитие, при което са изнасилени към 80 000 китайки, император Хирокито трансформира историята.

Кървавите събития се разиграват на 13 декември 1937 година. Японската войска окупира китайския град Нанкин и в продължение на 6 седмици стотици хиляди са убити, а десетки хиляди дами са изнасилени.

Масовите изнасилвания са потресаващи и с цел да предотврати сходни зверства, японският император, императорът позволява обособяването на бордеи. Целта била да се ограничи изнасилването на дами. В тези бордеи попадали дами основно от Корея и Китай, а болшинството били девойки на 14 и 15 години.

Те били отвличани от родните си места и докарвани в бордеите, където били подлагани на групови изнасилвания. Известни са 125 обществени домове, а девойките за разтуха в тях били сред 20 000 и 400 000.

Тези места функционирали до 1946 година, а откакто Съединени американски щати печели Втората международна война ги затваря. 90% от дамите там обаче умряли в резултат на венерически болести, контузии или се самоубили. Една от дребното оживели е Ли Сун-Ок.

Не желая да ненавиждам, само че в никакъв случай няма да простя това, което ми се случи, споделя пред Дойче веле през 2013 година.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР