В първата си външнополитическа реч, новият президент на САЩ Джо

...
В първата си външнополитическа реч, новият президент на САЩ Джо
Коментари Харесай

Байдън: Няма да се поколебаем да накараме Русия да си плати

В първата си външнополитическа тирада, новият президент на Съединени американски щати Джо Байдън подчертава върху Русия, Китай, арабския свят и проблемите с мигрантите.

„ Ясно заявих на президента Путин, за разлика от моя предходник, че дните, когато Съединени американски щати ще се предадат пред нападателните дейности на Русия - интервенция в нашите избори, хакерски атаки, отравяния на своите жители - са завършили. Няма да се поколебаем да накараме Русия да си заплати, и ще защищаваме виталните ползи на нашия народ ”, съобщи Байдън, който още един път приканва за освобождение на Алексей Навални.

Без да влиза в детайлности, Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще се конкурират с Китай.

Съединени американски щати ще одобряват 125 000 емигранти годишно, акцентира Байдън, като в това време акцентира, че страната би трябвало да се борим с расизма и расовата неправда.

Съединени американски щати ще продължат да поддържат Саудитска Арабия в опитите й да отбрани своята територия от сили, подкрепени от Иран. Войната в Йемен би трябвало да спре, сподели още президентът на Съединени американски щати. Байдън акцентира, че военните в Мианмар би трябвало да освободят незабавно управлението на страната и да върнат властта.

В същото време американския държавен департамент изясни, че в диалог с Сергей Лавров, държавният секретар Антъни Блинкен е повдигнал въпросите за намесата на Русия в президентските избори /2020/, “военната експанзия ” в Грузия и Украйна, отравянето на Навални и “инцидента ” с компанията  SolarWinds.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР