В партньорство с ветеринарни клиники, фирми, институции и граждански организации

...
В партньорство с ветеринарни клиники, фирми, институции и граждански организации
Коментари Харесай

Започна информационната кампания на Община Разград и Приюта за бездомни животни „Заведи ме вкъщи“ 

В партньорство с ветеринарни клиники, компании, институции и цивилен организации Община Разград и Приютът за бездомни животни стартиратинформационната акция „ Заведи ме у дома “. Тя се организира с поддръжката на: „ Фарма тийм “, „ Ветконсулт “, „ Вива Вет “, съдружие „ Защита на животните в Лудогорието “, както и със съдействието на Областна дирекция по сигурност на храните.

Вече са отпечатани плакатите със знаците на акцията и логото – разтворена човешка длан и надпис „ Give mi four “. Те ще бъдат разлепени на входовете на ветеринарните клиники, на публични места – Община Разград, селските кметства, ОКЦ и други. Пак там ще бъдат популяризирани и осведомителни бюлетини, част от акцията. В тях са включени съществени положения от Закона за ветеринарномедицинската активност и Закона за отбрана на животните, свързани с главните права и отговорности на притежателите на кучета, със наложителните ветеринарни операции, с чипиранетона кучетата, такса „ владение на куче “, освобождение от нея, дейностите, за които се употребяват приходите от тази такса и други.

Следващият стадий от акцията е ориентиран към дребните поданици на Община Разград, които ще могат да се включат във фотопредизвикателство – да се снимат със своя домакински любим или с куче от Приюта. Авторите на най-хубавите фотоси ще получат награди. Наградниятфонд от фотоконкурса „ Моят лаещ любим “ е обезпечен от ветеринарните клиники, както и още ангажирани с идеята за понижаване на популацията на бездомните кучета – ПФК„ Лудогорец “, „ Хрус-хрус “ и „ Алфа “. Условията на фотоконкурса ще бъдат оповестени до края на март.

Информационната акция е част от Плана за преодоляване популацията на безстопанствени кучета на територията на Община Разград. Част от него бе и акцията за гратис чипиране на кучета в обитаемоте места през 2021 година, когато бяха чипирани близо 700 животни, за тази година са останали още две села, които ще бъдат посетени до края на месеца. Кастрираните в Приюта животни пък са 320.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР