В Пакистан бе открита гореща линия за трансджендър хора в

...
В Пакистан бе открита гореща линия за трансджендър хора в
Коментари Харесай

В Пакистан стартира гореща линия за тормоз над трансджендър хора

В Пакистан бе открита гореща линия за трансджендър хора в опит те да бъдат предпазени от дискриминация и тормоз, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на държавен представител.
Още по темата
Трансджендър хората в Пакистан са отритнати от мнозина, изключително в по-консервативните региони на страната, където те постоянно стават жертва на полово малтретиране, набези и даже убийства. Често се следи и отвращение за навестяване на учебно заведение заради боязън от дискриминация.

Салман Суфи, консултант на министър-председателя на страната Шахбаз Шариф, написа в Туитър, че дълго чаканата гореща линия за отбрана на трансджендър хора от дискриминация и тормоз е подготвена и работеща. По думите му, горещата линия е обвързвана с най-хубавите полицейски чиновници и министерството по правата на индивида.

" Радваме се, че тази по този начин наречена гореща линия е пусната за нас ", съобщи по телефона за Асошиейтед прес Алмас Боби, представител на трансджендър хората в Пакистан. Боби описа, че в множеството случаи на тормоз трансджендър хората са бити, задържани или обществено унизени от полицията в цялата страна.

" Как да използваме горещата линия, когато телефоните ни са откраднати? Когато сме задържани като крадци на сватбени тържества, на които сме реализатори и изкарваме пари? Кой ни тормози най-вече? Да, в действителност, това е полицията. И ние ще би трябвало да звъним на полицията, с цел да търсим правдивост ", разяснява Боби, представен от Българска телеграфна агенция.

Горещата линия идва на фона на опитите на държавното управление да прокара промени в законодателството, свързани с правата на трансджендър хората, които ще им разрешат да избират своята еднаквост за към този момент издадени документи, просветителни дипломи и персонални карти.

Предложените ремонти провокират несъгласия в страната, като консервативни духовници се опълчват на приемането им.

Въпреки че през последните години Пакистан означи прогрес по повод правата на трансджендър хората в преобладаващо мюсюлманската страна, специалисти по човешки права считат, че още доста би трябвало да се направи, с цел да се подсигурява признаването им в обществен проект.

Според Алмас Боби в Пакистан живеят към 10 000 трансджендър хора.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР