В отговор на поставения въпрос от страна на Конгреса на

...
В отговор на поставения въпрос от страна на Конгреса на
Коментари Харесай

Facebook записва движението на вашите устни и още много друга информация

В отговор на поставения въпрос от страна на Конгреса на Съединени американски щати по отношение на разгорелия се скандал с Cambridge Analytica, обществената мрежа Фейсбук разкри своите способи за събиране на информация.
За тази цел е формиран документ от 222 страници. Той разказва другите способи за събиране на данни, за някои от които всички се досещаха. Но има такива, за които надали някой е подозирал и предполагал.

Естествено, всеки би могъл да подозира, че Фейсбук следи какъв брой време прекарва в обществената мрежа. Следят се покупките които правите, какъв брой купувате, по кое време го купувате.

Не ето няколко фактически неповторими метода за събиране на информация от страна на Фейсбук, взети от показания документ:
Фейсбук записва придвижването на вашите устни. Това дава опция на компанията да се убеди, че не сте робот.Друг метод, по който Фейсбук разпознава дали не сте робот е дали програмният прозорец на браузъра се намира над другите прозорциFacebook събира информация за вашите устройства. Това не са единствено данни за модела на устройството и версията на операционната система. Събират се данни за браузъра, за конфигурираните приставки и даже за имената на файловетеКомпанията разполага с информация за вашия мобилен оператор, интернет провайдър, IP адрес, cookie, часовия пояс и скоростта на връзкатаВ някои случаи Фейсбук събира информация и за устройствата към васНа Фейсбук са известни наличните за вас Bluetooth устройства, точки безжичен Wi-Fi достъп и за базовите станции наоколоОвен информацията от GPS, камерата и фото галерията, Фейсбук може да извиква историята на SMS съобщениятаИ най-после, Фейсбук знае кои приложения употребявате и кои са вашите акаунти
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР