В отговор на , Министерството на отбраната отмени събитие в

...
В отговор на , Министерството на отбраната отмени събитие в
Коментари Харесай

След сигнал на АСБ, министър Запрянов спира представяне на скандална книга за войната срещу Украйна

В отговор на, Министерството на защитата анулира събитие в Централния боен клуб, което влизаше в благозвучие с хибридната война на Кремъл.
Става дума за показване на книгата на ген.-майор о.з. Стоимен Стоименов „ Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът “, съдържаща в себе си тезите и опорните точки на съветската хибридна агитация.

" Във връзка с Ваша позиция по отношение на обявеното показване на книга на о.з. военачалник Стоимен Стоименов на 8 май 2024 година, от Министерството на защитата заявяваме, че това събитие в Централния боен клуб няма да се организира.

Информираме Ви, че всички външни мероприятия на територията на военните клубове в страната в интервала на предизборната акция, в това число представянето на цитираната от Вас книга, са анулирани със заповед на министъра на защитата Атанас Запрянов в осъществяване на наредбите на ЗОВС. " – се споделя в отговор на министерството до АСБ.

Атлантиците изричат признателност на МО, като акцентират значимостта на взаимоотношението в такива случаи:

„ Само с дейно взаимоотношение сред държавните институции и гражданското общество съветската хибридна експанзия може да бъде обезвредена. “ - акцентират от Атлантическия съвет.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР