В очакване на страшната италианска драма, която трябваше да свърши

...
В очакване на страшната италианска драма, която трябваше да свърши
Коментари Харесай

Решението за Украйна под звуците на Демис Русос

В очакване на страшната италианска драма, която трябваше да свърши с гръмък съдружен бракоразвод, миналата седмица ненадейно завърши с огромна гръцка женитба.

Докато " Продължаваме промяната " тропаше по масата " Без съветски газ forever (завинаги)! ", а Мустафа Карадайъ прочете присъдата на " най-слабото държавното управление " - Not ever (никога)!, Българска социалистическа партия изпя шлагера на Демис Русос Forever and ever (вечно).

Или казано по нашенски - решението за Украйна в Народното събрание бе като в поговорката: и Нинова удовлетворена, и обединението цяла.Всъщност седмицата стартира по гръцки с визитата на Кирил Петков при сътрудника му Мицотакис, само че завърши не със сиртаки, а с другия обичан шлагер на Демис Русос " Сбогом, моя обич! ". Изпяха го Румен Радев и Стефан Янев на дамата, която ги вкара в политиката: Корнелия Нинова.

И до момента в който на първата копка на терминала за полутечен газ в Александруполис настроените бе приятелско и приповдигнато, два дни по-късно в българския парламент пристрастеностите пламнаха.Със закани, ултиматуми и нощни съдружни препоръки Българска социалистическа партия съумя да се наложи. И в окончателния вид на решението за филантропична, финансова и военно-техническа помощ за Украйна страшните думи " оръжие " и " муниции " не съществуват. Премиерът Кирил Петков

и украинска бойна техника ще се ремонтира у нас. Демократична България реализира своето, ангажирайки Народното събрание с позиция по тематиката. Има Такъв Народ бе подготвена на повече, само че дипломатично не влезе във вътрешнокоалиционния пердах, пазейки силите си за новите фронтове, които към този момент се отварят.

Защо бе нужно парламентарното решение за Украйна по този начин и не стана ясно, в случай, че в него няма и дума, която да е отвън пълномощията на Министерски съвет. Според едни - с цел да се премерят силите и позициите в ръководещата коалиция, съгласно други - с цел да се разчертаят фронтовете за новите спорове: от Съвет за електронни медии и Българска национална телевизия, през еврото и налозите, до драмите с превозвачите и същинската война за Северна Македония.

Каквито и да са били проектите на всяка от четирите партии във властта,

И то най-много Движението за права и свободи.Поправка Движение за права и свободи избави властта. Ако не от сценичен разпад поради липса на обща позиция, то най-малко от срама да запише в окончателното решение входящия номер на писмото, с което извършва волята на непознат президент - Володимир Зеленски.

" Колеги, апелирам ви, дано пазим честа на националното заседание ", хвана гафа зам.-председателят на Движението Йордан Цонев, който изясни, че цитирането на писмото ще е държавнически гаф, който ще се учи в академиите по дипломация. И прикани в крайното решение на Народното събрание да се изброят настояванията на Украйна, само че без да се загатва писмото. Така единодушието бе бързо реализирано, а с него и невижданото в 47-ото Народно събрание болшинство от над 200 гласа.

Кой над кого е надвил внезапно стана най-отбягваната от властта тематика. Защото едвам сподавен, абсурдът пламна с нова мощ в други два - финансов и пътен.

Вицепремиерът

и внесе за разискване в държавното управление Националния проект за въвеждане на еврото. Това предстоящо взриви сътрудниците на Политическа партия.

Надявам се, че обединението и нашите съдружни сътрудници не са не запомнили, че приемането на еврото се прави след огромна разяснителна акция, както е записано в съдружното съглашение, съобщи в декларация от името на Има Такъв Народ Любомир Каримански.

Пословично изострен в изрече си, шефът на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов отиде още по-далече. Самодържец, отсече Йорданов във връзка с Василев и настоя проектът да се гледа в Народното събрание.

В същото време, афектиран от хипотезите, че Асен Василев може да го смени като министър председател или просто прочувствено неблагоразумен, Кирил Петков забърка нова каша. Срещна се с превозвачите, които готвят цялостна обсада на 10 май. Но не, с цел да ги изслуша, а - с цел да им покаже вратата.

Премиерът ни изгони, възмущаваха се превозвачите в четвъртък и люто се заканваха на 10-и да покажат на властта на какво са способни.

Там, с изключение на Българска социалистическа партия, непреклонни са и Има Такъв Народ. На фона на безапелационните позиции, че до момента в който съседите не стартират да извършват контракта за добросъседство, ветото няма да се вдигне, Скопие ни удари с нов ултиматум. ВМРО-ДПМНЕ разгласи, че няма да поддържа вписването на българите в Конституцията, до момента в който не получи гаранция и то посредством резолюция на българския парламент, че с това завършват всички претенции на България към Република Северна Македония.

И до момента в който главните играчи към момента стоят в

газово-петролното цунами към този момент опустошава всичко по пътя си. Бизнесът е във " боен режим ", изнемогваме, съобщи Красимир Дачев. Инфлацията може да стигне 75%, скочиха синдикатите. Работодателите оповестиха огромни митинги.Кабинетът оцеля, само че остава въпросът по какъв начин хората и бизнесът ще оцелеят с новите цени. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР