В обширна външнополитическа реч днес френският президент Еманюел Макрон призова

...
В обширна външнополитическа реч днес френският президент Еманюел Макрон призова
Коментари Харесай

Изживяваме края на западната хегемония, обяви Макрон

В обширна външнополитическа тирада през днешния ден френският президент Еманюел Макрон прикани за нов международен стопански ред, като порица "безпрецедентната рецесия " в пазарната стопанска система, съобщи Асошиейтед прес.

На фона на непостоянството в комерсиалната политика на Съединени американски щати Макрон сподели, че пазарната стопанска система към този момент е прекомерно подвластна от финансите, което основава неравенства, "разтърсващи нашия политически ред ".

Президентът на Франция прикани за световно "преосмисляне ", само че не даде детайлности.

Макрон сподели, че "изживяваме края на западната надмощие " в света, частично вследствие на "грешки " на Запада през последните епохи.

Макрон приказва в деня след завършването на срещата на високо ниво на Г-7 в Биариц, засенчена от угриженост от американската комерсиална политика, напрежението с Китай и забавянето на стопанската система. Форумът на Г-7 приключи с апел за "честна " и "отворена " търговия, само че без да се загатват валутни и финансови тласъци, показва АП.

Президентът Макрон сподели още, че е време Европа да предефинира връзките си в Русия, да възпре световните й упоритости и да не допусне да бъде въвлечена в нова Студена война.

Макрон не сподели дали е за анулация на глобите на Европейски Съюз, наложени на Москва след анексирането на полуостров Крим от Украйна, само че уточни, че нови наказания "не са в наш интерес ". Френският държавен глава предизвести, че още по-голямо отбиване на Русия ще бъде "голяма стратегическа неточност ".

Президентът на Франция акцентира, че "слабостта и грешките " на Европа са съдействали за усилване на съюза на Русия с Китай и за възобновление на въздействието й в Сирия, Либия и цяла Африка.

Макрон и съветският президент Владимир Путин се срещнаха предходната седмица и се схванаха да дадат нов подтик на мирните договаряния с Украйна. Двамата обаче бяха на разнообразни позиции по други въпроси, в това число за Сирия и съветското смазване на опозиционните митинги, напомня АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР