Мярката ще касае някои категории осъдени украинци, добавя БТА. Отделно беше

...
Мярката ще касае някои категории осъдени украинци, добавя БТА.
Отделно беше
Коментари Харесай

И Зеленски подписа закон, позволяващ осъдени да служат в украинската армия

Мярката ще касае някои категории наказани украинци, прибавя Българска телеграфна агенция.

Отделно беше подписан и закон, който постанова санкции на тези, които не извършват разпоредбите за готовност в украинските сили.

Закон, който разрешава на пандизчии да се борят на фронта, беше подписан и в Русия, само че беше подложен и на доста рецензии. В края на март даже беше обявено, че Властите в Красноярския край в съветския Далечен изток възнамеряват тази година да закрият няколко пандиза на фона на намаляващия брой лишени от независимост, провокиран от набирането на излежаващи присъди лица за войната в Украйна.

Русия вербува пандизчии, които да се борят на фронта в Украйна, от 2022 година, когато Евгений Пригожин, починалият началник на частната военна компания " Вагнер ", стартира да обикаля наказателните колонии, предлагайки на наказаните опрощение, в случай че оцелеят шест месеца на бойното поле, означи тогава Ройтерс.

Междувременно в Одеса се е чула силна детонация в 15:18 часа, като 3 минути преди този момент са били задействани сирените за паника, предава Българска телеграфна агенция.

В приложението " Телеграм " ръководителят на Одеската регионална военна администрация предизвестява жителите на Одеса и Одеска област да отидат в укрития и на безвредно място до отбой от паниката.

По предварителна информация в локалните канали в " Телеграм " има изумено място и там се е взривила ракетата, изстреляна от Крим.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР