Зеленски подписа закон, който позволява на някои осъдени да служат

...
Зеленски подписа закон, който позволява на някои осъдени да служат
Коментари Харесай

Честната дума на Путин: Искаме буферна зона в Харков, а не да превземаме града

Зеленски подписа закон, който разрешава на някои наказани да служат в украинската войска

Руският президент Владимир Путин разгласи, че офанзивата на Москва в Харков има за цел да сътвори буферна зона, само че нямала проекти за завладяване на града, оповестява АП.

„ Онова, което се случва по направлението на Харков, е също и тяхна неточност (на украинците), тъй като те бомбардират и не престават да бомбардират жилищни региони в на съветските гранични територии, включително и Белгород “, добави Путин, представен от Франс прес

„ Казах обществено, че в случай че това продължи това, ще бъдем принудени да създадем зона за сигурност, санитарна зона “, сподели той. Путин добави, че съветските войски „ напредват всекидневно по проект “ и сподели, че към този момент няма проекти за завладяване на Харков.

Украинските войски пробват да спрат съветския прогрес в региона на Харков, почнал в края на предходната седмица. В опит да усили числеността на войските, президентът Володимир Зеленски подписа два закона, един, който разрешава на пандизчиите да се причислят към армията, и различен, който усилва пет пъти санкциите за лица, укриващи се от военна работа, един ден преди влизането в действие на спорния закон за готовност.

Законодателството, позволяващо набиране на пандизчии, разрешава „ условно освобождение от изтърпяване на присъда и по-нататъшно набиране на военна работа по контракт в необикновен интервал “ за избрани категории лица, упрекнати в закононарушения. Не включва наказаните за закононарушения против националната сигурност на Украйна. Актуализираното законодателство дефинира санкции до 25 500 гривни (650 долара) за елементарни жители и 51 000 гривни (1300 долара) за държавни чиновници и юридически лица за занемаряване на уведомление за набор или неактуализиране на персоналната информация във военната наборна комисия навреме.

Град Вовчанск, ситуиран на 5 километра от съветската граница, беше гореща точка в боевете през последните дни. Украинските управляващи са евакуирали към 8000 цивилни от града. Обичайната тактичност на съветската войска е да трансформира градовете и селата в руини с въздушни удари, преди нейните елементи да навлязат, отбелязва АП.

Започвайки новата атака, съветските войски „ разшириха зоната на дейни бойни дейности с съвсем 70 километра “ в опит да принудят Украйна да разпръсне силите си и да употребява аварийни войски. В региона на Харков съветските сили са напреднали на 10 километра от границата, съобщи Зеленски пред кореспонденти в петък.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР