В обръщение за началото на академичната учебна година за университетските

...
В обръщение за началото на академичната учебна година за университетските
Коментари Харесай

Милка Василева: Кадровият дефицит сред специалистите по здравни грижи расте



В послание за началото на академичната образователна година за университетските структури, учащи експерти по здравни грижи, ръководителят на Българската асоциация на експертите по здравни грижи Милка Василева показва, че макар пандемията не са взети ограничения за преодоляването на кадровия недостиг .

" Професионално направление „ Здравни грижи “ е в Списъка с предпочитаните професионални посоки от 2020 година , има стъпките за увеличение на стипендиите и благоприятни условия за понижаване на образователните такси, само че към момента мъчно се набират претенденти за специалностите на експертите по здравни грижи. Това са медицинските сестри, лаборанти, санитари, фелдшери.

БАПЗГ ще продължи своите старания за приемане на стандарти по здравни грижи и съответно възнаграждение на труда на медицинските експерти в България. Успешното решение на тези задания, за които настояваме от години, без подозрение ще увеличи мотивацията за избор на специалности в региона на здравните грижи ", показва в обръщението си Милка Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР