В някои региони на Германия се очакват проливни дъждове и

...
В някои региони на Германия се очакват проливни дъждове и
Коментари Харесай

Силна буря удари Северна Европа, в Германия очакват проливни дъждове и снеговалежи

В някои райони на Германия се чакат проливни дъждове и снеговалежи, откакто бурята Золтан опустоши огромни елементи от Северна Европа тъкмо преди Коледа, съобщи ДПА.

 

Властите предизвестяват за огромни наводнения в елементи от провинциите Долна Саксония, Хамбург, Саксония-Анхалт и Бавария. По данни на Германската метеорологична работа се чака да падне още веднъж сняг, който ще засегне региона сред провинция Тюрингия и горите в Бавария, намиращи се на височина над 600-800 метра над морското ниво.

 

Метеорологичната работа заяви, че през днешния ден се чакат значителни снеговалежи в централната част на Рудните планини в Саксония. Има заплаха от рухване на дървета и отчупване на клони. Възможно е също по този начин скрежът да засегне регион, разпрострян се от източните елементи на Шлезвиг-Холщайн и Долна Саксония до Западна Полша.

 

В резултат на продължителния дъжд на доста места се чакат превалявания от 60 до 90 милиметра в границите на сред 48 и 72 часа, по данни на метеорологичната работа. В някои райони се предвиждат и стихии с превалявания от 90 до 120 милиметра.

 

В източните ниски планински вериги се чака довечера преваляванията да стартират да минават в дъжд.

 

Вчера бурята " Золтан " мина над Германия и провокира обилни разстройства в придвижването по пътищата и влаковете. В Долна Саксония имаше пътни произшествия, породени от заледявания, а съгласно метеорологичната работа в Кьолн може да е имало торнадо, написа Българска телеграфна агенция.

В Нидерландия и Белгия бурята докара до смъртни случаи. Най-силна е била бурята в Хамбург през вчерашния ден сутринта.

 

Германският държавен железопътен оператор " Дойче бан " чака влаковете да бъдат доста натоварени през уикенда поради към този момент натоварения коледен трафик, както и поради пасажерите, които е трябвало да отсрочат пътуването си за уикенда поради бурята.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР