Руските войски напредват северозападно от Сватово в рамките на Кисловка

...
Руските войски напредват северозападно от Сватово в рамките на Кисловка
Коментари Харесай

ISW: Руснаците настъпват северозападно от Сватово, целта е превземането на Часов Яр

Руските войски напредват северозападно от Сватово в границите на Кисловка и на юг от Новоселовское, а Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са напреднали в региона на Велетене, югозападно от Херсон. Това се споделя в нов отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестява РБК-Украйна, представена от " Фокус ".

Руските войски неотдавна потвърдиха нахлуване на северозапад от Сватово на фона на продължаващите интервенции в региона. Геолокационни фрагменти от 28 април демонстрират, че силите на Москва са напреднали в Кисловка и южно от Новоселское (северозападно от Сватово).

На 28 април главнокомандващият ВСУ Александър Сирски разгласи, че съветските войски са съсредоточили главните си старания на Купянското направление северозападно от Сватово, покрай Берестов и Стелмаховка, и че са постигнали стеснен триумф в двете области.

По думите му съветските войски се пробват да употребяват своите преимущества в авиацията, ракетите и артилерията, с цел да доближат административните граници на Луганска област.

Боевете не престават:

Северозападно от Сватово в региона на Кисловка, Котляровка, Новоселовское, Берестовой и Стелмаховка;

- Западно от Сватово в местността Копанки;

- Югозападно от Сватово в региона на Новоегоровка и Новосергеевка.

Сирски добавя, че съветските войски не престават настъпателните интервенции в региона на Тернов в опит да изтласкат ВСУ оттатък река Жеребец.

Руските войски се пробват да завладяват Часов Яр в Донецка област преди 9 май, по тази причина хвърлят всичките си сили в офанзива. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обаче унищожават " всичко, което се движи в посока на града ". Това увери заместник-командирът на батальона " Ахил “ на 92-ра специфична бригада Олес Маляревич, предава УНИАН.

По думите му на този сектор от фронта работят няколко бригади, в това число 92-ра обособена десантно-щурмова. Неговата бригада обезпечава въздушно прикритие, с цел да попречи на руснаците да завладяват града.

" Те получиха задача да завладяват града преди 9 май, а на нас беше сложена задачата да не допуснем това. Врагът няма териториални триумфи. Руснаците бяха спрени при Богдановка, в региона на Ивановское. На юг – при Клещеевка и Андреевка, те се пробваха да завземат територии, загубихме няколко позиции, само че оня ден 92-ра бригада си ги върна “, добави Маляревич.

Според него обстановката на Бахмутско направление остава доста тежка – съветската артилерия не стопира работа, само че има малко по-малко танкове и бойни машини на пехотата.

" Те в действителност вършат всичко допустимо, с цел да завладяват най-малко нещо по линията на канала и даже малко по-нататък “, изясни заместник-командирът.

Той разяснява и изказванията, че съветските войски са завладяли няколко командни височини. Маляречев акцентира, че това не е правилно и такава информация се популяризира от тези блогъри и публицисти, на които им се желае " да разгласяват сякаш вътрешна информация “.

Четири батальона чеченци са пристигнали на руско-украинската граница и към сегашния миг са на разстояние 150-200 километра от границата със Сумска област. Това разгласи командирът на 3-та рота от 8-мо доброволческо формирование Владимир Бицак в ефира на телевизионния канал " Киев 24 “. По думите му обаче Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са подготвени за всевъзможни сюжети.

" Въоръжените сили са на място, доброволческите формирования са подготвени и ги чакат. Разполагаме с предварителна информация, че четири батальона чеченци са на 150-200 километра от границите на Сумска област. От предходните две години на война към този момент знаем, че те умеят да се бият единствено с телефони. Мисля, че това е " показност “ - може би разходка до границата, правене на някаква фотография, най-вече някаква активност на диверсионно-разузнавателна група “, акцентира Бицак.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР