В неделя ще бъде отбелязано началото на нова ера за

...
В неделя ще бъде отбелязано началото на нова ера за
Коментари Харесай

Сбогом, Златни арки: Руският McDonald`s отваря врати в Москва

В неделя ще бъде маркирано началото на нова епоха за феновете на бързото хранене в Русия, защото някогашните заведения за хранене на McDonald's в Русия ще бъдат отворени под нова марка и с нов притежател. Това се случва повече от три десетилетия след отварянето на първия ресторант на известната американска верига за бързо хранене.

Рестартът ще стартира в Деня на Русия, родолюбив празник, отдаден на независимостта на страната, на същото място на площад Пушкин в Москва, където McDonald's отвори за първи път в Русия през януари 1990 година.

В началото на 90-те години, когато Съюз на съветските социалистически републики се разпадна, McDonald's въплъщаваше стоплянето на връзките сред Запада и Русия след края на Студената война и беше опция за милиони руснаци да опитат американска храна и просвета.

Излизането на марката в този момент е мощен знак на това, че Русия и Западът още веднъж си обръщат тил един на различен, разяснява " Ройтерс ".

McDonald's предишния месец разгласи, че продава заведенията за хранене си в Русия на един от локалните си сътрудници - Александър Говор. Причината бе нашествието в Украйна.

Емблематичните " Златни арки " на McDonald's бяха свалени от обектите в Москва и Санкт Петербург, където ще създадат място за ново лого с две пържени картофки и баничка за хамбургер на зелен декор. Отварянето на новите обекти първо ще се случи на 15 места в Москва и покрайнините. Името на новата верига остава строго защитавана загадка. Промяната в името на приложението McDonald's в петък на " My Burger “ провокира известно неспокойствие в интернет, само че пресекипът на веригата сподели, че това е единствено краткотрайно, написа РБК Daily.

Руските медии, базирайки се на изтекли изображения на новото меню, оповестиха за преименуването на ястия като Filet-O-Fish на " Fish Burger “ и Chicken McNuggets на просто " Nuggets ". Ройтерс не можа да ревизира измененията.

Александър Говор съобщи, че възнамерява да разшири новата марка до 1000 места в цялата страна и да отвори още веднъж всички заведения за хранене на веригата в границите на два месеца.

Необходими са десетилетия, с цел да се построи марка, сподели Петер Габриелсон, професор по интернационален маркетинг във Финландския университет във Вааса.

" Денят на откриването е значим, тъй като за първи път потребителите могат в действителност да усетят, допрян и видят марката и какво значи тя “, сподели той. " Важно е каква ще бъде реакцията и явно хората ще я съпоставят с McDonald's. "

McDonald's е най-голямата верига за бургери в света, която беше притежател на 84% от своите близо 850 ресторанта в Русия. Веригата получи 1.4 милиарда $ след продажбата на Говор, който преди този момент управляваше 25 ресторанта.

Други франчайз получатели в Русия ще имат опцията да работят под новата марка, само че обичайна марка McDonald's ще напусне страната. Миналата година McDonald's генерира към 9% или 2 милиарда $ от приходите си от Русия и Украйна.

McDonald's има право да изкупи назад своите съветски заведения за хранене в границите на 15 години, само че доста условия за продажбата на Говор остават неразбираеми. Агенция ТАСС заяви в сряда, че McDonald's ще остане отворен както нормално на летищата и гарите в Москва и Санкт Петербург до 2023 година, цитирайки източник, непосредствен до Rosinter Restaurants, различен франчайз адресат.

" Розинтер има неповторимо съглашение, съгласно което американската корпорация не може да лишава франчайза. Те могат да работят умерено ", сподели източникът, представен от ТАСС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР