В назряващата ситуация най-смислената акция, около която може да се

...
В назряващата ситуация най-смислената акция, около която може да се
Коментари Харесай

Историкът Кирил Чуканов поде инициатива за безусловно премахване на МОЧА

В назряващата обстановка най-смислената акция, към която може да се образува консенсус, е за демонтажа на МОЧА. Призиви към този момент има задоволително. Няма обаче оферти за съответни дейности ". Tова написа историкът и държавник Кирил Чуканов в своя Facebook профил.

" От опита ми през годините и от диалози през последните дни с дейни по тематиката върша следния извод. Процедура през СОС (макар че решение за ремонт има още през 90-те) ще бъде саботирана и в последна сметка провалена, в случай че се разчита единствено на нея. Причините за това са добре известни. Промяна може да настъпи само посредством поредност от мощни обществени акции. Толкова съществени, че да заглушат путинистките дейни мероприятия. Поне на територията на София.

Необходима е проява, а по-скоро и поредност от демонстрации, които да принудят властта, която претендира за смяна, към съответни дейности. Става дума за знак на подмяната на историческата памет, само че акцията не може да бъде алегорична. Трябва да бъде всеобща, с цел да има резултат. От опит също по този начин съм уверен, че това няма по какъв начин да стане от през днешния ден за на следващия ден.

Въпреки поръчките към този момент не виждам нищо съответно подхванато. Призивът ми е за организация за абсолютно унищожаване на МОЧА - знак на руската окупация и комунистическия гнет над България. Емоцията и съзнанието за историческа памет са хубави неща, само че в случай че от тях не следват съответни дейности, нямат тежест. Така че в случай че имате оферти, апелирам да не се ограничавате с мнения за кардинална поддръжка, а да пишете на персонални. Необходима е поредна и настъпателна самодейност, която да бъде наложена като дневен ред, а не да се оплакваме непрекъснато, че няма схващане за благородните ни планове ", се споделя в поста на Чуканов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР