В навечерието на Трифон Зарезан, ротарианците от клуб Русе –

...
В навечерието на Трифон Зарезан, ротарианците от клуб Русе –
Коментари Харесай

Ротарианците от клуб Русе Дунав с дарения за децата на Русе и пострадалите от опустошителното земетресение в Турция

В навечерието на Трифон Зарезан, ротарианците от клуб „ Русе – Дунав ” участваха в конкуренция за най-хубаво домашно вино. Събитието имаше идея да се наберат средства за построяването на сензорна стая в Детска градина „ Русалка ”.

В поддръжка на самодейността за предварителна защита, възстановяване и запазване на детското здраве, отбелязването на Трифон Зарезан почетоха десетки посетители, ротарианци от клуб „ Русе ” и от побратимения клуб „ Данубиус ” - Гюргево.

Част от събраните близо 2500 лева ще се употребяват за закупуване на нужното съоръжение за сензорна стая в Детска градина „ Русалка ”, един план на клуба, който е подсилен и от фондация „ Ротари ”. Сензорните зали способстват за рехабилитацията на деца в ранна възраст с нарушавания в опорно-двигателния уред (церебрална парализа), речта, зрението, слуха, двигателните умения или имат забавено психоемоционално развиване. Заниманията в сензорните зали облекчават напрежението, поправят прочувственото положение и имат позитивен резултат върху развиването на децата.

Майсторите на напитките, събрали най-вече точки от гостите, получиха грамоти, а за цар на лозата бе определен ротарианецът Димитър Великов.

Присъстващите наддаваха и в търгове за вкусно печено прасенце, тематична торта и алено вино предоставено от винарска маза „ Райнов ”.

Главната задача на Ротари клуб „ Русе Дунав ” е да поддържа децата на Русе, само че в кризистни обстановки в България и по света, ротарианците постоянно се отзовават и оказват помощ на своите другари. Те демонстрираха съпричастност към потърпевшите и жертвите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия. Като част от интернационалната, филантропична организация „ Ротари ”, клуба изпрати финансова помощ на Ротари клуб Gaziantep Yesemek в Турция, чиито членове работят на терен и купуват най-необходимото сега.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР