В навечерието на Международния ден на възрастните хора, който светът

...
В навечерието на Международния ден на възрастните хора, който светът
Коментари Харесай

Стефан Радев: Община Сливен ще продължава да полага грижи за възрастните хора

В навечерието на Международния ден на възрастните хора, който светът празнува на 1 октомври, пенсионерски клубове от община Сливен приготвиха празничен концерт.

Откритата сцена на Местността Хамам хълм се трансформира в сцена на певческите изяви на 18 самодейни групи от пенсионерските клубове.

Гост на честването бе кметът Стефан Радев, който поздрави всички за идния празник. Той изрази удовлетворение, че още веднъж има мотив да изкаже своите самопризнание, респект и внимание към хората от третата възраст.

„ Използвам случая да ви уверя, че Община Сливен ще продължава да полага  грижи за възрастните хора. Целта на новата промяна, която скоро приехме, е по-доброто стопанисване на пенсионерските клубове и опция за достъп на всички възрастни хора до тях. Вие сте значима част от обществото ни. Освен като памет и предаване на традициите ни, нашите традиции, познание и история на поколенията, вие сте незаместим участник в тяхното образование и ценностна система, да порастват, учейки се да обичат България и родния град. Пожелавам ви здраве и почтени старини! Надявам се, че ще съумяваме да сътворяваме по-добри условия за това! “, съобщи още Стефан Радев. Той добави, че следва  приключване на ремонта на четири пенсионерски клубове в града. Община Сливен ще продължи с дейностите в посока обезпечаване на положителни и удобни условия за възрастните хора, което е и измежду целите на общинското управление.

Концертът продължи с осъществявания на  Ансамбъл за национални песни и танци Сливен и самодейни групи от пенсионерските клубове.

Организатор на проявата е Община Сливен, в партньорство със Сдружение „ Активен жител “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР